Hyundai, İnsanlardaki Lüks Takıntısıyla Alay Ediyor

Hyundai, İnsanlardaki Lüks Takıntısıyla Alay Ediyor

Hyundai, insanlardaki lüks düşkünlüğünü bazı markaları tiye aldığı, siyah-beyaz ve alaycı bir reklam kampanyasına taşıdı.

Hyundai’nin performans araçlarının ve motorlarının geliştirildiği “Hyundai N“in (Hyundai Namyang) tanıtımı için hazırladığı kampanya, insanların lükse olan takıntı derecesindeki düşkünlüğünü alaycı görüntüler içeren bir parodiyle işliyor. “Feel the Feeling” (Duyguyu Hisset) söylemine sahip R/GA London imzalı reklam; şuh olmaya çalışan bir kadın sesiyle açılıyor. Siyah-beyaz renklerin hakim olduğu 3 serilik reklamlar; “Cologne”, “Hairdryer” ve “Headphones” isimlerini taşıyor.

1 dakikalık ana film ise 3’ünün karışımı sahnelerden oluşuyor.  Reklamların vurgu yaptığı temel konuysa lüks tüketim ürünleriyle ilgili reklamların ne kadar abartılı ögelerle dolu olduğu… Örneğin, erkek parfümü reklamlarında üçgen vücutlu, aynaya derin bakışlar fırlatan erkekler sanki dünyaya hükmediyormuş edasıyla şekilden şekle giriyor.

Ya da Mustang gibi lüks otomobil reklamlarında motorun çıkardığı sinek vızıltısını andıran yüksek ses, bir süre sonra rahatsız etmeye başlıyor. Markanın logosu olan at, her seferinde gözümüze sokuluyor. Hyundai, Mustang’in simgesi haline gelen yabani ata gönderme yapmayı da ihmal etmiyor. Küvetin içinde oturup kafasını iki taraftan sarmalayan kocaman kulaklıklarıyla müzik dinleyen adam, bir süre sonra ata dönüşüyor.

 

 

 

Mutluluk paylaştıkça artar :)
← Snapchat’ten Stranger Things’e Özel Lens Kimsenin Hakkında Konuşmadığı Soygun →

Yazar Hakkında

Gülşen Erkılıç
Gülşen Erkılıç
Gülşen, İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Araştırmaya ve yazmaya meraklı olan ve şimdiye kadar çeşitli web sitelerinde içerik editörlüğü yapan Gülşen, DijitalAjanslar.com'da içerik editörü ve yazarı olarak editörlük kariyerine devam ediyor.