“Dijital pazarlama dünyasını 2018’in ikinci yarısında, pazarlama stratejileri açısından neler bekliyor?” sorusunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.
Dünya çapında 4 milyar kullanıcısı bulunan interneti, Türkiye’de 56 milyon kişi kullanıyor. Farklı özelliklere sahip bu insanlara aynı şekilde davranarak ilgi yaratmak artık mümkün değil.
Milyonlarca farklı profilde internet kullanıcısına yönelik çalışma yapan şirketlerin sayısı artıyor, rekabet giderek büyüyor.
Ortalama bir tüketici, günde 10 bin pazarlama mesajı görüyor. Her gün binlerce pazarlama gören ve dikkat aralıkları 8 saniyeye inen bu kişilerin ilgisini çekmek ve onları kazanmak için her şeyden önce dikkatlerini çekmek gerekiyor.
Geniş kitlelere genel mesajlar vermek yüksek dönüşüm oranı sağlamıyor. En iyi sonucu almak için hedef kitleyi bölmek ve her alt gruba, hayata bakış açılarıyla birebir örtüşen mesajlar sunmak gerekiyor.
SEO çalışmasında başarılı olmak için araştırma ve strateji geliştirme, site üstünde çalışmalar, site kullanışlılığı ile ilgili çalışmalar, bağlantı geliştirme ve web genelinde çalışmalar, arama sonuç sayfasına yönelik çalışmalar gibi pek çok konuya odaklanmak gerekiyor.
Dijital reklam çalışmalarında en yüksek dönüşümü sağlamanın temelini, reklamla mesaj verilecek kitleleri doğru şekilde bölerek, her kitle için onlara özel iletişimi yürütmek oluşturuyor.
Sosyal medyada da farklı mesaj verilebilecek her kitleyi ayrıştırmak ve onların yaşamları, hayata bakış açıları ile tam olarak örtüşecek mesajlar sunmak en iyi etkiyi sağlıyor.
E-bültenler konusunda başarılı olmak için gönderim zamanı, gönderim sıklığı, konu satırı, görsel yapısı, içerik değeri ve dönüşüm yönlendirmeleri gibi konulara dikkat etmek gerekiyor.
Zamanlama açısından yaz aylarında SEO ve tatildeki kişilere sosyal medya ile erişmek konuları öne çıkarken, bayram, şehre dönüş ve yılsonu alışveriş dönemi gibi zamanlarda dijital reklamları akıllıca kullanmak gerekiyor.
Koray Odabaşı’nın “Dijital Pazarlama Stratejileri 2018 Kitabı”nda detaylı şekilde yer verdiği konularla ilgili özetin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.