Tinder, kullanıcıların yalnızca fotoğrafları değil videoları da kaydırabilmesi için profillere eklenen video döngüsü özelliğini test ediyor.
Tanışma uygulaması Tinder, Kanada ve İsveç’teki iOS cihazlarda “Loops” özelliğini test ettiğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, profillerine önceden çektikleri bir videoyu 2 saniyelik döngü şeklinde ekleyebiliyor. Video, akıllı telefondan uygulamaya yüklendikten sonra kullanmak istenilen 2 saniyelik kısım belirlenebiliyor ve ardından profile ekleniyor.
Videolar, profilinde yer alan fotoğrafların yanına eklenebiliyor. Tinder, Loops ile kullanıcıların profillerine 6 değil, 9 fotoğraf ya da video döngüsü eklemesine izin veriyor.
Belli ki Tinder, kullanıcılarının kendilerini daha eğlenceli ve aktif yönlerini öne çıkaracak şekilde ifade etmesini istiyor. Artık, Tinder kullanıcıları kendilerini spor yaparken ya da dans ederken videoya kaydedebilecek ve öne çıkarmak istedikleri özelliklerini 2 saniyelik videolara sığdırabilecek.
Loops özelliği şimdilik yalnızca iOS kamerasıyla çekilen videoları ve Live Photos’u destekliyor. Instagram Boomerang’da olduğu gibi direkt uygulama içinde video çekmeye izin vermiyor.