UNICEF, bilgisayar oyuncularının grafik kartlarıyla madencilik yaparak kazandığı kripto paralarla, mültecilere destek olduğu bir kampanya yarattı.
UNICEF Fransa, grafik kartlarının gücünü, Suriyeli mültecilere destek olmak için kullanabileceği bir araca dönüştürdü ve bilgisayar oyunları oynamayı sevenlerin, grafik kartlarıyla kitlesel fonlama hareketine dahil olabildiği bir kampanya hazırladı.
“Game Chaingers” adını taşıyan kampanyayla, masaüstü oyun bilgisayarlarında GTX 1060, 1070, 1080 ya da AMD’nin benzer özellikteki grafik kartları olan oyunculardan, sitede yer alan yazılımın yüklenmesi isteniyor.
Yazılımı bilgisayarlarına kuran oyuncular, Bitcoin’in ardından ikinci en büyük kripto para birimi olan Etherum’la, 7 yıldır kötü hayatlar süren Suriyeli 9 milyon mültecinin, daha iyi yaşam şartlarına kavuşması için destek oluyor.
Katılımcılar, istedikleri zaman sanal para madenciliğini sonlandırabiliyor. Grafik kartlarıyla kazanılan tüm kripto paraları ise UNICEF’in dijital cüzdanına aktarılıyor.
Dünyada yüz binlerce hatta milyonlarca grafik kartı ve kullanıcısı olduğu düşünülürse, kampanyanın mükemmele yakın bir fikir olduğunu söyleyebiliriz. Şu an 823 destekçisi olan ve 6. hedefine ulaşan kampanya, 44 gün daha devam edecek.