İnkontinans sorununa (İdrar Kaçırma) dikkat çekmek amacıyla yazılan, “Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen” farkındalık projesinin kitabı bu yıl Cannes Lions’da jüri karşısına çıktı.
Türkiye’de 2.7 milyon kadının yaşadığı idrar kaçırma problemine farkındalık yaratmak, bu durumun utanılacak bir konu olmadığının altını çizmek adına geçen sene Canped, Kontinans Derneği, Nergis Kumbasar ve Dilan Baransel Sağlık İletişim Ajansı tarafından sıradışı bir proje hayata geçirildi.
Projenin çıkış noktası, idrar kaçırma sorunu yaşayan kişilerin belirttiği, “Hayatımızı kaçırıyoruz” cümlesi üzerinden gerçekleştirildi. Bu cümleden yola çıkarak sadece inkontinans sorununa sahip kişilerin değil, herkesin hayatında kaçırdığı önemli anların bulunduğuna dikkat çekmesi amaçlandı. Bu anlamda Türkiye’de ilk defa tüm Türkiye ile birlikte “keşke”lerin kaleme alındığı “Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen” kitabı hayata geçirildi. Proje kapsamında keşkelerini paylaşan 85 gönüllü arasında, “Seyfi Dursunoğlu, İsmail Hacıoğlu, Metin Uca, Can Gox, Doğukan Manço, Çiçek Dilligil, Yılmaz Vural ve Ceyhun Yılmaz” gibi 27 ünlü isim yer aldı. Tüm seçkin kitapevlerinde ve tüm D&R’ların öneriyor raflarında yer alan kitabın geliri ise Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’ne bağışlanıyor.
Ülkemizde konuşulamayan idrar kaçırma problemi, bu proje ile 12 ayda ulusal kanalların anahaber ve televizyon programlarına, dijital ve yazılı basında sıkça yer almış ve medyada bir yılda 340 milyon frekans sağlanmıştır.
Bu sene Cannes Lions’da PR Lions’un içerisinde bulunan düşük bütçe, büyük etki kategorisinde 72 proje içerisinde kendisini göstermiştir.
"Hayatı Kaçırma Sen Bir Yolu Var İstersen" Farkındalık Projesi – Ontex / Canped