Siber Zorbalarla Bildikleri Dilden Konuşan Sosyal Medya Yüzü

Siber Zorbalarla Bildikleri Dilden Konuşan Sosyal Medya Yüzü

Cybersmile’dan internet dünyasının dayattığı güzellik standartlarına ve siber zorbalığa karşı çıkan kampanya.

Günümüzde, çoğu insan çifte hayatlar yaşıyor. Çevrimdışı olduklarında işe gidiyor, kendi market alışverişlerini ve yataklarını yapıyor. Fakat ellerine akıllı telefonu alınca birden bire başkalarına ait hale geliyor ve kitle fonlamalı tutku projelerine dönüşüyorlar, kendi değerlerini aldıkları beğenilerle ölçüyorlar ve başkalarının onları görmek istedikleri gibi görünmeye çalışıyorlar.

Fotoğraflara yapılan yorumlarda eleştiriler, hakaretler yer alıyor. Siber zorbalar, mükemmel vücuda sahip olma algısıyla beğenmedikleri fotoğraf ve videoların sahiplerine dış görünüşlerinden dolayı acımasızca saldırıyor.

Siber zorbalığa karşı kurulan uluslararası organizasyon Cybersmile, adam&eveDDB’yle bir araya gelerek, internetin sahip olduğu saçma güzellik standartlarını tiye alan bir kampanya yarattı. Sosyal medya influencer’ı Chessie King’le birlikte hazırlanan kampanya filminde King’i, bacaklarının kalınlığı, burnunun, dudaklarının veya vücudunun herhangi bir bölümün büyüklüğü ya da küçüklüğüyle dalga geçenlerle dalga geçerken görüyoruz.

King’e göre, siber zorbalık 16 yaşındaki 100 takipçiye sahip birini de milyonlarca takipçisi olan ünlüleri de etkileyebiliyor ve bunun aşırıya kaçan sonuçları olabiliyor. Cybersmile ve King, siber zorbalığı durdurmaya çağırıyor.

Mutluluk paylaştıkça artar :)
← Dünyaca Ünlü Logolarda Kullanılan Yazı Karakterleri Dünyanın En Kötü Şarkısını Atlayamamak →

Yazar Hakkında

Gülşen Erkılıç
Gülşen Erkılıç
Gülşen, İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Araştırmaya ve yazmaya meraklı olan ve şimdiye kadar çeşitli web sitelerinde içerik editörlüğü yapan Gülşen, DijitalAjanslar.com'da içerik editörü ve yazarı olarak editörlük kariyerine devam ediyor.