2014 Yılının En İyi Reklam Filmleri

2014 Yılının En İyi Reklam Filmleri

Adweek tarafından derlenen 2014 yılının en iyi reklam filmleri, kurgu ve yaklaşımları ile çıtayı yükseltiyor. 2014 yılında pazarlama dünyası, iletişim mecralarının çeşitliliğine daha fazla odaklanarak, tüketicilere online ve offline kanallardan ulaşmaya devam etti. Reklam sektörünün değişken tüketici trendlerine odaklanması ve gerçek zamanlı pazarlama gibi yeni kavramların stratejilerde yerini alması ile oldukça başarılı reklam projeleri gerçekleştirildi. Adweek tarafından her yıl yayınlanan “2014’ün En İyi Reklam Filmleri” listesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ilgi uyandıran reklam filmleri yer alıyor. Wieden + Kennedy, Droga5, adam&eveDDB, Don't Panic gibi başarılı kreatif ajansların imzasını taşıyan reklam filmleri, kurgu ve yaklaşımları ile dikkat çekiyor.
10. American Greetings, "World's Toughest Job" Ajans: Mullen, Boston Direktör: Amir Farhang, Caviar Amerikan kart markası American Greetings, Annele Günü vesilesiyle hayata geçirdiği proje ile kısa sürede dünya çapında viral başarıya ulaşacak bir işe imza attı. Rehtom Inc için operasyon direktörü arandığına dair sahte bir iş ilanı yayınlayan marka, web üzerinden online mülakat gerçekleştiriyor. Adaylara işin zahmetli doğasının anlatıldığı mülakatın sonunda şirket yetkilisi zorlu koşullarda 24 saat süren ve ödeme yapılmayan bu mesleği dünyadaki birçok kadının, annelerin severek yaptığını açıklıyor.

9. Lurpak, "Adventure Awaits" Ajans: Wieden + Kennedy, London Direktör: Dougal Wilson, Blink Yiyecek temalı videoda yaratıcılığı kimseye bırakmayan tereyağı markası Lurpak, “Adventure Awaits” filmi ile yeni bir yemek macerasına imza attı. Aya yolculuktan denizler altına kadar uzun bir macerayı konu alan reklam filmi, iştah kabartma konusunda da oldukça başarılı.
8. HBO, "Awkward Family Viewing" Ajans: SS+K, New York Direktör: David Shane, O Positive Girls, Game of Thrones, True Detective gibi popüler dizilen ev sahipliğini yapan HBO, yayınladığı reklam serisi ile herkesin yaşadığı gerçek bir deneyime parmak bastı; aileyle dizi izlemek. HBO mizah dolu kampanyası ile internet servisi HBO Go’yu tanıtırken, ebeveynlerle birlikte televizyon izlemenin zorunlu olmadığı mesajını verdi.

7. Beats by Dre, "The Game Before the Game" Ajans: R/GA, London and Los Angeles Direktör: Nabil Elderkin Beats by Dre, Dünya Kupası reklamında birbirinden ünlü isimlerin büyük maçlara hazırlık seansını, Dünya Kupası’ndan önce oynanan bir oyun olarak sundu. Markanın Dünya Kupası temalı “The game before the game” filmi, Neymar’ın ma öncesi babasıyla yaptığı duygusal telefon görüşmesi ile başlıyor ve ardından etkileyici bir şarkı ile film devam ediyor. Müziği ile yıldızları ile de dikkat çeken film, sadece Youtube’da 25 milyondan fazla izlenme sayısına sahip.

6. Under Armour, "Misty Copeland" Ajans: Droga5, New York Direktör: Johnny Green, Reset Amerikan futbol takımlarını giydiren marka olarak bilinen Under Armour, yayınladığı yaratıcı reklam filminde bir değişiklik yaparak kaslı futbolcular yerine atletik kadınlara yer verdi. Yıllarca bale için uygun bir yapıya sahip olmaması nedeniyle reddedilen bir kadının artistik bale ve jimnastik figürlerini sergilediği reklam filmi, Under Amour ürünlerini giyerek her zaman atletik bir görünümüne sahip olmak isteyen tüketicilere ulaşmayı ve aynı zamanda daha fazla kadının keşfedilmesini sağlamayı hedefliyor.  

5. John Lewis, "Monty the Penguin" Ajans: adam&eveDDB, London Direktör: Dougal Wilson, Blink John Lewis için hazırlanan “Monty the Penguin” reklam filmi 5 güne 12 milyon kez tıklanarak inanılmaz bir viral etki yarattı. Noel temalı film, küçük bir çocuğun hayal dünyasında yaşattığı oyuncak pengueni ile olan sevimli arkadaşlık ilişkisini konu alıyor. 
4. Wren, "First Kiss" Direktör: Tatia Pilieva Los Angeles merkezli giyim markası Wren‘in birbirini hiç tanımayan kişileri bir araya getirerek birbirlerini öpmelerini istediği “First Kiss” isimli reklam filmi kısa sürede viral başarıyı yakaladı. 2014′ün en çok paylaşılan reklamları arasında yerini alan filminin konsepti aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede parodi ya da ciddi olarak uyarlandı, amatör ya da profesyonel birçok Youtube kullanıcısı tarafından alternatifleri yayınlandı. Alternatifler arasında en çok dikkat çekenler First Sniff ve Minecraft parodileri oldu.

3. Coca-Cola, Life "Parents" Ajans: Santo, Buenos Aires Direktör: Pucho Mentasti, Blue Productora Arjantin’de gerçekleştirilen Coca-Cola Life reklam kampanyasında evli bir çiftin hikayesi anlatıldı. Anne ve baba olmanın tüm zorluklara rağmen dünyadaki en iyi duygu olduğu mesajı ile Coca-Cola her zamanki “mutluluk” temasını “aile” kavramıyla biraraya getirerek basit ve başarılı bir şekilde yansıtmış.

2. Save the Children, "Most Shocking Second a Day Video" Ajans: Don't Panic, London Direktör: Martin Stirling, Unit9 Save the Children Vakfı tarafından yayınlanan reklam filmi, Suriye’de gerçekleşen iç savaşta 11 binden fazla çocuğun ölmesi ve 1 milyon kişinin de evlerini terk ederek mülteci olmasına dikkat çekiyor. Reklam filmi küçük bir çocuğun savaş ortamında 1 yıl içerisinde yaşayabileceği bütün olayları; mutluluklarını, hayal kırıklıklarını, korkularını ve hüznünü ele alıyor.

 
1. Newcastle, "If We Made It" Ajans: Droga5, New York Direktör: Randy Krallman, Smuggler Newcastle ve Droga5 ajansının gerçekleştirdiği yaratıcı reklam kampanyası, diğer markaların Super Bowl reklamlarını tiye aldı. Kampanya kapsamında hazırlanan If We Made It web sitesinde yeniden yapılan mizahi reklamlar ve “bütçe olmadığı için” filmde yer alamayan iki ünlünün kamera arkası görüntüleri bulunuyor. 2014 en popüler reklam filmleri
2014 yılında sosyal medyada paylaşılma rekorları kıran bu reklam filmlerine bakıldığında; Dünya Kupası, Super Bowl gibi popüler etkinliklerin ve sosyal sorumluluk ile ilgili konuların tüketicilerin ilgisini çektiği görülüyor.

Etiketler:

İlgili Haberler

BrandZ: Dünyanın En Değerli Markaları 2016
BrandZ: Dünyanın En Değerli Markaları 2016
Devamını Oku >
Coca Cola Peçetelik İle Anılarınız 360 Derece Kayıt Altında
Coca Cola Peçetelik İle Anılarınız 360 Derece Kayıt Altında
Devamını Oku >
Coca-Cola  İle Seamless’tan Rich Media Başarısı: Onun İsmi Ne?
Ajans Haberleri menu icon
20 Kas 14
Coca-Cola İle Seamless’tan Rich Media Başarısı: Onun İsmi Ne?
Devamını Oku >
Felis’te Yaratıcılık Ve Dijital Kategorisi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Felis’te Yaratıcılık Ve Dijital Kategorisi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Devamını Oku >
Coca-Cola Sosyal Medya Stratejisinin Sırları
Coca-Cola Sosyal Medya Stratejisinin Sırları
Devamını Oku >
Coca-Cola'dan Ücretsiz Wi-Fi Kampanyası
Coca-Cola'dan Ücretsiz Wi-Fi Kampanyası
Devamını Oku >
Rusya’dan Yeni Nesil Reklam: Drone-Vertising
Rusya’dan Yeni Nesil Reklam: Drone-Vertising
Devamını Oku >
Coca-Cola Geri Dönüşüm Kampanyası: 2nd Lives
Coca-Cola Geri Dönüşüm Kampanyası: 2nd Lives
Devamını Oku >