“Instagram’a getirilen içerik zamanlama özelliğini kullanmak, işletmemize nasıl faydalar sağlayabilir?” sorusunun yanıtını yazımızdan öğrenebilirsiniz.
800 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan Instagram’ın kullanıcıları arasında; gençlerden, üst yöneticilere kadar farklı demografik yapılardan kişiler yer alıyor. Görsel içerik platformu, yalnızca göz alıcı selfie’ler, tatil fotoğrafları ya da gerçek zamanlı hikayeler paylaşmak için kullanılmıyor, işletmeler ve markaların pazarlama faaliyetleri için de kullanılıyor.
Platform, giderek büyüyen popülerliğini ve etkisini artırmak için işletme profillerine sosyal medya paylaşımı özelliğini getirdi. Artık, marka hesapları yöneten sosyal medya yöneticileri, Instagram içeriklerini planladıkları şekilde zamanlayabiliyor.
Bu özelliğin, şimdilik yalnızca işletme profillerine açıldığını tekrar hatırlatalım. Geçmişte, pek çok Instagram kullanıcısı, hem Facebook İşletme Sayfaları’ndakine benzer ücretler ödememek ve hem de çıkabilecek ekstra masraflardan kaçınmak için işletme profiline geçme konusunda tereddüt yaşadı. İçerik zamanlama özelliği, eninde sonunda işletme hesabı olmayan kullanıcılara da açılacak. Ancak, bu 2019’dan önce olmayacak.
Instagram, içerik zamanlama özelliğini platformun içine entegre etmedi. Sosyal medya yöneticilerinin bu özelliği kullanabilmeleri için üçüncü parti uygulamalardan destek alması gerekiyor. Eğer, her şeyi tek bir yerden halletmek ve tüm fonksiyonlara ulaşmak istiyorsanız, Hootsuite, Sprout Social veya Instagram – Facebook partneri herhangi bir servisin ücretli sürümünü kullanmanız gerekiyor. Şirketler, bu sayede bir kerede birçok paylaşımı zamanlayabiliyor ve içerikleri kolayca yönetebiliyor.
İşletmelerin ve markaların bu popüler platformda neden işletme hesabına geçtiklerine hep birlikte göz atalım:
Bulunmak, hiç bu kadar kolay olmamıştı
Instagram Business’tan önce, şirketler web sitelerinin linklerini profillerinde yer veriyordu. Bazı markalar, çevrimiçi ücretsiz logo uygulamalarını kullanarak, logolarını hazırladı ve markaların logolarından tanınmasını istedi. Bu, tüketicilerin şirketlerin web sitelerine ulaşabilmesi ve bağlantı kurabilmesi için tek seçenekti.
Instagram’ın işletmelere yönelik hesabında ise, şirketler iletişim bilgilerini tıkanabilen linklerle verebiliyor. Bu kolay sayesinde tüketiciler markaya telefon, e-posta veya haritadaki GPS konumundan ulaşabiliyor.
Platformda, bu özellikten yararlanan pek çok marka yer alıyor. Örneğin, AirBnb, Instagram pazarlamasında bu özelliğin sağladığı tüm avantajlarından faydalanarak özgün içerikler ve yüksek kaliteli görseller paylaşıyor. Markanın neden bu kadar takipçisi olduğunun ve harika bir link tıklanması aldığının sebebi burada yatıyor.
İşletme içgörülerine ulaşabilme
İşletme hesabına geçmenin bir diğer artısı, Instagram’ın analiz araçlarına ulaşabilmeniz. Instagram performansınız hakkında açık içgörüler edinebileceğiniz bu araçla; erişim, etkileşim, performans, demografik özelliklere göre sınıflandırma, konum, paylaşım için en uygun saatler hakkında bilgiler alabilirsiniz.
Instagram Reklamları
Instagram işletme hesabıyla, reklam yaratmak ve mesajınızı iletmek istediğiniz kitleye ulaşmak için hedefleme yapmak daha kolay ve daha etkili. Bir paylaşımı özellikle tanıtmak için, yalnızca tanıtım butonuna basmanız yeterli. Instagram Reklamları ile spesifik bir kitle belirleyebilir, bütçe belirleyebilir, reklamın ne kadar süre kalması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.
Görsel paylaşım platformu Instagram, en hızlı büyüyen ve en ilgi çekici sosyal medya platformlarından biri. İçerik zamanlama güncellemesiyle birlikte, işletmeler markalarını ileriye taşıyabilir ve marka görünürlüğünü, bilinirliğini artırabilir.