UI / UX Tasarımcıları için En İyi 12 Fıgma Eklentisi

UI / UX Tasarımcıları için En İyi 12 Fıgma Eklentisi

Dijital dünyaya hakim olan birçok eklenti ve işlemciler vardır. Bunlar arasında merak edilenlerden biri olan UI ve UX tasarımcıların da ne olduğudur. User Interface kelimesinin baş harflerinden oluşan UI yani kullanıcı arayüzü anlamına gelir. Kullanıcıların web sitelerinde dolaşma performanslarını ve konforu içeren görsel tasarımlardan oluşur. UX ise user experience kelimesinin baş harflerinden oluşur ve kullanıcı deneyimi olarak tanımlanır. Arayüz yerine etkileşim ve dönüşüm hızlarına odaklanır. UI ve UX tasarımlarını yapabilmek için en iyi aracı arayanlar için derlenen yazıda, dijital projelerde tasarımları yapabilmek için kullanılan prototipleme yapma aracıdır. İşte Anatomi ekibinin de kullandığı UI ve UX tasarımcılarının yararlanabileceği en iyi 12 figma eklentileri…

 

1.  Content Reel

Metin bileşenlerinin, katalogların ve simgelerin eklenmesinde kolaylık sağlayan bu figma, tasarımlarınızda da birden fazla katman seçmenizi sağlar. Seçtiğiniz içerik türünü de bu katmanlara uygulamanız yeterli olacaktır. Hem kolay hem de işlevsel bir yöntemdir.

 

2.  Html.to.design

Yaygın kullanılan eklentilerden biri olan html.to.design ile web sitesinin tamamen düzenlenebilen bir figma tasarımına dönüşmesi sağlanır. Figmaya aktarılan html kodları ile kendi projenizi oluşturduktan sonra test etme ve işbirliği aşamalarını tamamlayın. Son olarak UX metinlerinin de sitede nasıl göründüğünü kontrol edin.

 

3.  Fast Isometric

İzometrik projeksiyonlarda görüntülerin hızlı ve kolay olarak düzenlenmesini sağlar. Bu sayede izometrik küpler oluşturup seçimleri taşımanız ve nesneleri çoğaltmanız sağlanır.

 

4.  FrameHop

Hızlı bir geçiş yapmak her alanda olduğu için çerçeveler ve bileşenler arasında da oldukça önemlidir. Aynı zamanda çerçeve geçmişi ile son çerçeveleri de görebilme imkanı elde edersiniz. Favorilere işaretleyerek kolay erişim imkanı da elde edebilirsiniz.

 

5.  Vector to 3D

Vektörden 3D’ye dönüşüm için yalnızca basit bir tıklama yapmak ve dönüştürmek mümkün olur. Otomatik olarak yerleştirilen modeller, GPU ışını ile işlenir. Uzman olmanıza gerek kalmadan güzel ve tarz görüntüler oluşturmanız sağlanır.

 

6.  Stark

Benzersiz ve kapsayıcı olan ürünleri oluşturmanızı sağlayan harika bir eklentidir. Kontrast kontrolleri sayesinde renk simülatörüne de sahiptir. Bu sayede günümüzde yaygın olan eklenti sorunları da dahil birçok sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

 

7.  Unsplash

Unsplash oldukça geniş ve kapsamlı bir platformdur. Üstelik ücretsiz olarak sunulur. Kişisel ve ticari projeler için de kaliteli görüntülerin sunulması ve aktarılması sağlanır.

 

8.  3D Motion Graphics

3D Motin Graphics ile seçtiğiniz karakterlerin efekte sahip olmasını sağlayan ve 3D kalitesi sunan bir eklentidir. Bu sayede projeler daha dinamik ve canlı bir hale gelerek dikkat çekici ve akılda kalıcı olur.

 

9.  Autoflow

Autoflow, özellikle mizanpajlarla çalışmaların daha kolay ve erişim imkanı olan hale gelmesini sağlayan eklentidir. Hatlara kolayca bağlanabilen ve gerekli bağlantıların yapılabildiği bir eklentidir.

 

10. Simpleflow

Simple flor ise düzenlenebilir bağlayıcılar eklenmesini sağlayan şahane kullanışı bir eklentidir. Otomatik güncelleme, konektör renginin ön ayarlı olması, farklı şekiller ekleyebilme, etiket açıklaması girebilme birçok özelliğe sahiptir.

 

11. Iconly Pro

Projelerde simgelere ihtiyaç duyulduğunda kullanılan bir eklentidir. 30.000’in üzerinde simge yer alması sizlere kendiniz için uygun olanı seçme imkanı da sağlar. SVG formatında olmaları da sorunların ölçeklendirme açısından yaşanmamasını sağlar.

 

12. Typescales

Tipografinin doğruluğundan emin olabilmek için kullanabileceğiniz en iyi eklentidir. Yazı tipi ölçeklerinin düzgün olması için temel boyuta karar vermeniz ve aralık seçmeniz yeterlidir.

 

UI / UX tasarımcılarının kullanabileceği bu figma eklentileri, işlerini kolaylaştırmakla kalmayacak daha da profesyonel hale getirecektir.

Etiketler:

İlgili Haberler

Server Sıde Taggıng Nedir ve GTM’den Farkları Nelerdir?
Server Sıde Taggıng Nedir ve GTM’den Farkları Nelerdir?
Devamını Oku >
Google Ads Enhanced Conversıon
Dijital menu icon
22 Mar 24
Google Ads Enhanced Conversıon
Devamını Oku >
Google Consent Mode Nedir? Basıc Consent Mode vs Advanced Consent Mode
Dijital menu icon
15 Şub 24
Google Consent Mode Nedir? Basıc Consent Mode vs Advanced Consent Mode
Devamını Oku >
GA4 Enhanced Conversion
Arama Motorları menu icon
15 Şub 24
GA4 Enhanced Conversion
Devamını Oku >
Makine Öğreniminin Dönüşüme Sağladığı Katkılar
Dijital menu icon
19 Oca 24
Makine Öğreniminin Dönüşüme Sağladığı Katkılar
Devamını Oku >
Google Analytics'te Mobil Performansı Nasıl Ölçersiniz?
SEO & SEM menu icon
18 Oca 24
Google Analytics'te Mobil Performansı Nasıl Ölçersiniz?
Devamını Oku >