Snapchat, kullanıcının sesiyle harekete geçerek ve ses seviyesine göre şekil değiştiren bir lens yayınladı.
Snapchat’te işler bir süredir pek de yolunda gitmiyor. Uygulama tasarımının değişmesi kullanıcıların tepkisini çekti. Uygulama, gelen tepkiler üzerine tekrar değişti. Şirketin ilk çeyrekteki büyümesi, beklentilerin gerisinde kaldı ve şirketin geleceği hakkında soru işaretleri çoğalmaya başladı. Bunlara ek olarak Facebook, Stories’le ilgili yenilikler yapmaya ve kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışmaya devam ediyor.
Mashable’dan Jake Krol, Twitter paylaşımında sesle etkileşime geçen Snap lensinin nasıl çalıştığını gösterdi. Lens, sesle aktif hale geliyor ve başınızın üstünde beliren kulaklar, ses seviyesine göre büyüyor ve parıldıyor. Bu özelliğe eklenecek yeniliklerle, gelecekte lens daha inovatif amaçlar için kullanılabilir fakat Snapchat’in yakın gelecekte bu tip lenslerden daha fazla yayınlamayı düşünmüyor.
Trying out the first @Snapchat Lens with sound reaction, seems pretty neat! pic.twitter.com/aBHnRBKjny
— Jake Krol (@Jake31Krol) 29 Mayıs 2018
Tabii ki bu yeni özellik Snapchat’in yaşadığı problemlerden uzaklaştırmayacak fakat platform, Facebook’un kopya Stories ürününden bir süreliğine ayrılmış olacak. Ancak, bu süreçte Instagram da Snapchat’e yetişip arayı kapatmak için çalışacak. Birkaç hafta içinde “Instagram şimdi de sesle aktifleşen Stories maskelerini test ediyor” gibi bir haber okumamız muhtemel.