Schweppes, sensörler yerleştirdiği elbiseyle kadınların gece kulübünde erkekler tarafından kaç fiziksel tacizine maruz bırakıldığını ölçtü.
Brezilya’daki kadınların %86’sı gece kulüplerinde tacize uğradıklarını ve bu durumdan duydukları rahatsızlığı dile getiriyor. Erkekler ise bu durumda bir yanlışlık olduğunu düşünmüyor. Tacizin hangi boyutta olduğunu öğrenmek isteyen içecek markası Schweppes, Ogilvy Brasil’le bir araya geldi ve “The Dress For Respect” kampanyasını hazırladı.
Kampanyanın amacı, kadınların gece kulüplerinde erkeklerin tacizine ne kadar uğradığını belirleyebilmekti. Bunun için, temas edilen noktayı bilgisayar ortamına gerçek zamanlı olarak aktaran sensörlerle kaplı bir gece elbisesi tasarlandı ve 3 kadına giydirildi. Gece kulübünde yalnız başına eğlenmek isteyen kadınlar, 3 saat 47 dakika içinde tam 157 kez elle taciz edildi.
“The Dress For Respect”, erkeklerin kadınlara karşı davranışlarını gözden geçirmesi ve kadınlara daha saygılı yaklaşmaları gerektiğini hatırlatıyor.