Sağlık Hizmetlerinin Dijital Pazarlanması

Sağlık Hizmetlerinin Dijital Pazarlanması

80’lerde hayatımıza giren internet günümüze gelene kadar çok kere şekil değiştirmiş ve hayatımızın birçok alanını etkilemiştir. Geleneksel pazarlama, internet ile dönüşüm yaşayan kavramlardan bir tanesidir. Gelişmelerin farkında olan üreticiler tüketiciye doğrudan ulaşmak amacıyla interneti kullanmaya başlamışlar ve dijital pazarlama sürecini de böylelikle hızlandırmışlardır.

Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşmakta olan dijital pazarlama, ülkemizin önemli bir paya sahip olduğu sağlık hizmetlerinde de kullanılmaya başlanmıştır.

Sağlık Hizmetlerinin Pazarlanması

Sağlık hizmetlerinin pazarlanmasının amacı hastalar ile hizmeti sağlayan kurumları en hızlı ve kaliteli şekilde buluşturmak, hedef kitlenin fiziksel ve psikolojik sağlığı ile ilgili problemleri çözüme kavuşturmaktır.

Sağlık Sektöründe Dijital Pazarlama Uygulamalarının Kullanılması

İlaç sektörü ve sağlık kuruluşlarında dijital pazarlama kullanımının Türkiye’de ve tüm dünyada arttığı görülmektedir. Özellikle dijital reklamcılık ve SEO konusunda yapılan pazarlama yatırımları, yeni hasta edinimi için sağlık kuruluşlarına benzersiz faydalar sağlamaktadır.

2021 senesinde bahsettiğimiz bu gibi pazarlama kanallarından faydalanmayan sağlık hizmeti kuruluşları büyük bir dezavantaja sahip olduğu gibi, hastalarla iletişim ve bağlantı kurma kanallarını yitirirler. Bununla birlikte çağımız artık data üzerine kuruludur. Dolayısıyla bu gibi pazarlama kanallarından elde etmiş oldukları datayı yorumlayacak ve aksiyon alacak kabiliyete de sahip olmalıdırlar.

Pandemi döneminde e-ticaret alanına büyük pikler kazandıran SEO çalışmaları sağlık sektörünün pazarlanmasında da büyük önem taşımaya başlamıştır. Hasta adaylarının desteğinize ihtiyaç duyduğu anda karşılarında ve her adımda hasta adayı tarafından bulunabilir olmanız SEO’nun sağladığı avantajların başında gelmektedir.

Sağlık turizmi alanında firmalara SEO desteği sağlayan ROIBLE’dan İbrahim Akşen konunun ne derece önemli olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Bizim, kendi müşterilerinin %80’ini SEO aracılığı ile elde eden klinik ve sağlık turizmi acentalarımız bile var. Reklamcılık alanında artan rekabet, hasta edinme maliyetlerinin artması firmaları bu alana yatırım yapmaya zorluyor. Bu pazarlama kanalının tek handikapı yatırımı yapar yapmaz sonuç alamıyor olmanız ve 6-10 aylık süreç içerisinde pozitif dönüş elde etmeniz. Durum böyle olunca da erken kalkan erken yol alabiliyor. Bizim tavsiyemiz belli bir hasta akışına ulaşmış herhangi bir klinik SEO’ya yatırım yapmalı ve yurtdışı pazarlardan hasta edinme motivasyonuna sahip olmalıdır.”

Hastanelerin web sitelerinin İngilizce olması uluslararası olarak tanınmasını sağlar, dünyadan birçok müşterinin hizmetlerinize ulaşmasına yardımcı olur. Günümüzde kurumların sektörde varlıklarını devam ettirmesinin en önemli faktörü dijital pazarlamayı kendilerine uydurabilmeleridir. Bu yol ile sağlık hizmeti kuruluşlarının insanlar arasında tanınması, prestijin ve kalitenin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi imkanlar sağlanmaktadır. Bu pazarlama alanında devamlılığınızı sağlayarak rekabeti artırabilir, doğru, hızlı, etkileyici adımlar atabilirsiniz.

Etiketler:

İlgili Haberler

Elektrikli Araç Sahiplerine Ekonomik Şarj Hizmeti Sunan Onlife Charge ROIBLE ile Organik Büyüyecek!
Ajans Haberleri menu icon
25 Mar 24
Elektrikli Araç Sahiplerine Ekonomik Şarj Hizmeti Sunan Onlife Charge ROIBLE ile Organik Büyüyecek!
Devamını Oku >
VAMOS SEO ÇALIŞMALARINI ROIBLE İLE YÜRÜTECEK
Ajans Haberleri menu icon
17 Oca 24
VAMOS SEO ÇALIŞMALARINI ROIBLE İLE YÜRÜTECEK
Devamını Oku >
Taş Ev Türkiye Dijital Ajansını Seçti!
Ajans Haberleri menu icon
10 Oca 22
Taş Ev Türkiye Dijital Ajansını Seçti!
Devamını Oku >