Google, yeni nesil akıllı gözlüklerin tasarım, geliştirme ve dağıtımı için Ray-Ban ve Oakley’in üreticisi Luxottica ile anlaştı.
Google, giyilebilir teknolojilerin öncü ürünü haline gelen Google Glass için Ray-Ban ve Oakley markalarının sahibi Luxottica ile anlaştı. Bu anlaşma ile daha estetik gözlükler üretmeyi hedefleyen marka, önümüzdeki günlerde Ray-Ban ve Oakley ile önemli işbirliklerine adım atacak.
Tarafların yaptığı açıklamaya göre satışa sunulacak olan ilk seri ileri teknoloji ve avangart tasarım birleştirilerek en iyi tarz, kalite ve performans elde edilecek. Tasarım süreci iki şirket tarafından ortaklaşa yürütülürken, üretim ve dağıtım süreçlerini Luxottica üstlenecek.
Detayları açıklanmayan anlaşma çerçevesinde üretilecek Google Glass’lar önümüzdeki günlerde öncelikle ABD’deki kullanıcıların beğenisine sunulacak, ardından diğer ülkelerde de satışa çıkacak.