Nokia, bu yılbaşında müşterilerine akıllı telefonlarını bir kenara bırakıp, yüz yüze iletişimin tadını çıkarmalarını öğütlüyor.
Nokia Phones’un duygusal reklam filmi, bir büyükanne ve torununu konu alıyor. Mother London imzalı “Be the Gift”in (Hediye Siz Olun) yönetmen koltuğunda ise Hollywood yönetmeni Justin Chadwick yer alıyor.
Üniversite okumak için farklı bir şehre yerleşen genç erkek, büyükannesiyle akıllı telefon sayesinde hemen hemen her gün iletişim halinde ve ikilinin birbirleriyle oldukça yakın bir ilişkileri var.
Büyükanne torununa, torunu da büyükannesine sık sık mesaj göndermeyi ihmal etmiyor. Akıllı telefon, aralarındaki bağın kopmamasını ve mesafelerin onları ayırmamasını sağlıyor.
Noel sabahı, mesaj alamayan ve torunu tarafından unutulduğunu hisseden büyükanne, torununun ona en güzel hediyeyi, kendisini gönderdiğini kapının çalmasıyla birlikte öğreniyor.
Noel’de yüz yüze gerçekleşen insan etkileşimlerinin daha kıymetli olduğuna inanan Nokia, Noel’de web sitesini ve sosyal medya kanallarını da kapatıyor.