Milenyum Kuşağının En Çok Kullandığı Mobil Uygulamalar

Milenyum Kuşağının En Çok Kullandığı Mobil Uygulamalar

Hayatlarını kolaylaştıracak ve ihtiyaçlarına yanıt verecek birçok teknolojik aracı aktif olarak kullanan Milenyum Kuşağı’na ulaşmak için, en çok kullanılan mobil uygulamalar işinize yarayabilir.

Y Kuşağı’nın milenyum sonrası doğan kesimi olan Milenyum Kuşağı (Millennials), markalar için dijital çağın en önemli hedef kitlesini oluşturuyor. Sosyal platformlara ve teknolojiye bağımlı olan ve bağlantısız kaldığında kaybolmuş hissi yaşayan bu kuşak, aynı zamanda çağın teknolojik gelişmelerini de ilk deneyimleyen kitle. Milenyum Kuşağı, kişisel ve profesyonel hayatını kolaylaştıracak mobil araçların yanı sıra trend haline gelen popüler uygulamaları da çok fazla kullanıyor. Yeni teknolojileri yakından takip eden ve gelişmeleri heyecanla karşılayan bu nesil; yaratıcı, üretken ve girişimci özellikleri ile değişime hızla ayak uydurma yeteneğine sahip. Özelikle hedef kitlesi Milenyum Kuşağı olan markaların, bu kitlenin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda kullandığı platformları ve araçları yakından takip etmesi ve doğru kanallar üzerinden onlara ulaşması gerekiyor. Bu kapsamda hazırladığımız Milenyum Kuşağının en çok kullandığı mobil uygulamalar listesi, pazarlama stratejilerinde fayda sağlayabilir.


Sosyal Medya

1. Snapchat Milenyum Kuşağı açıklanamayan bir sebeple de olsa selfie çekmeyi çok fazla seviyor. Sadece bu kuşakla sınırlı olmayan Snapchat kullanımı ise artık sosyal medyada bir fenomen haline geldi. Snapchat, eğlenceli selfieler ve çevre fotoğrafları ile gün boyunca arkadaşlarla iletişim halinde olmanın en iyi yolu olarak görülüyor. Kullanıcılar faaliyetlerini, duygu ve düşüncelerini kolayca paylaşabiliyor. Gün içerisinde neler yaşandığının, nerelerde bulunulduğunun kolaylıkla paylaşılmasına imkan veren Snapchat, iş yerinde ya da okulda sıkılan kullanıcıların en sevdiği kurtarıcı.

2. Instagram Eskilerden günümüze gelen “Bir fotoğraf bin kelimeye bedeldir.” sözünün kanıtı olarak Instagram’ı gösterebiliriz. Instagram hem kişisel hem de kurumsal kullanım için mükemmel bir dijital platform sunuyor. Görsel tasvirler sayesinde kullanıcılar kendilerini ifade edebiliyor, kişisel ya da kurumsal bir markaya dönüşebiliyor.  Favori mekanlar, yemek tarifi ve kendin yap (DIY) fikirleri, kıyafet önerileri ya da sadece arkadaşlar için yapılan paylaşımların yanı sıra platformda sanatsal paylaşımlar da oldukça ilgi görüyor.

3. Facebook Milenyum Kuşağı, arkadaşlar ve aile ile sürekli temas halinde olma dürtüsünü Facebook kullanarak gösteriyor. Kullanıcılar çevrelerindeki insanların neler yaptıklarını, nerelere gittiklerini, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadıklarını, neler planladıklarını bu platform üzerinden öğreniyor. Gün içerisinde en az 1 kez göz atılan Facebook, Milenyum Kuşağı için neredeyse vazgeçilemez bir mecra.

4. Twitter Hızı ve sadeliği ile tatmin edici bir fikir paylaşım platformu olan Twitter da Milenyum kuşağının en çok kullandığı uygulamalar arasında. Popüler kişiler hakkındaki dedikodular, son dakika haberleri, en yakın arkadaşın başından geçenler ve diğer birçok konu Twitter üzerinden takip ediliyor. Ayrıca sevilen marka ve kurumlar ile buradan bağlantı kurulabiliyor ya da ürün ve hizmletler hakkındaki şikayetler dile getirilebiliyor. Yeni bir iş arayan kullanıcı bile Twitter’a bir göz atıyor. Platformu en çekici özelliği ise 140 karakter sınırı olarak görülüyor; yani hızlı ve kolay iletişim.

milenyum kuşağı mobil

Günlük İhtiyaçlar

5. Uber / Bitaksi Her daim yolda olan Milenyum Kuşağı’nın kaybedecek vakti yok. Bu nedenle de çoğu zaman toplu taşıma araçları bu dijital nesli tatmin etmiyor. Uber bu konuya, mobil cihazlar üzerinden araç çağrılan ve yine mobilden ödeme yapmaya olanak tanıyan uygulaması ile mükemmel bir çözüm sunuyor. Milenyum Kuşağı, daha kolay ve hızlı çözüm sunan uygulamalar için daha fazla ödemeyi göze alıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan Uber dışında, Türkiye’deki kullanıcıların en çok tercih ettiği ve benzer hizmeti sağlayan yerli uygulama ise Bitaksi. Hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde taksi çağırabilmeye imkan sağlayan Bitaksi uygulamasında kullanıcılar taksi tutarını da uygulama üzerinden kredi kartı ile ödeyebiliyor.

6. Venmo / BKM Express Büyük bir grup olarak akşam yemeğine gidildiğinde hesap ödenirken nakit, kredi kartı, yemek çeki gibi birçok farklı seçenek ortalığı bir anda karıştırıverir. Bu soruna bir çözüm ve kolaylık sağlayan Venmo da Milenyum Kuşağı’nın tercihleri arasında. Bir yemek ya da taksi yolculuğu sonrasında kendisinin ve arkadaşlarının ödemelerini Venmo ile kolayca yapan kullanıcılar, banka hesabı ve kredi kartını da kolaylıkla kullanabilmenin rahatlığını yaşıyor. Venmo bu kitle arasında güvenilir, kolay ve popüler bir uygulama olarak öne çıkıyor. Türkiye’de ise hızlı ve kolay ödeme sistemi ile para transferi konusunda tercih edilen bir uygulama olarak BKM Express öne çıkıyor. Kullanıcılar kart bilgilerini uygulamaya kaydederek internet üzerinden kolayca alışveriş yapabiliyor ve mobil uygulama üzerinden arkadaşlarına para gönderebiliyor.

7. Yemeksepeti Hızlı tempolu yaşam tarzının bir diğer sorunu ise evde yemek yapmanın oldukça vakit kaybettirmesi. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en büyük online sipariş platformu Delivery Hero tarafından satın alınarak çok konuşulan Yemeksepeti, Milenyum kuşağının sorununa çözüm sunan bir diğer mobil uygulama. Kolayca sipariş verilebilen, online ve kapıda ödeme seçenekleri ile kullanıcıların kısa sürede karınlarını doyurmasına imkan veren Yemeksepeti, Milenyum Kuşağı’nı yemek pişirme derdinden kurtarıyor.


milenyum kuşağı en çok kullandığı mobil uygulamalar

Eğlence ve İlişki

8. Spotify Milenyum kuşağının en çok sevdiği iki şeyi, müzik ile sosyal medyayı bir araya getiren Spotify; çalma listeleri oluşturma ve paylaşma, sevilen şarkıcıları takip etme ve yeni çıkanlar ile en çok dinlenenler hakkında bilgi edinme için mükemmel bir uygulama olarak öne çıkıyor. Makul fiyatlarla abonelik imkanı sunan Spotify’ın özellikle öğrenciler için oldukça çekici.

9. Tinder Milenyum Kuşağı sola atınca reddetmeyi ve sağa atınca beğenmeyi Tinder ile sevdi diyebiliriz. İki yıl içinde büyük bir başarıya ulaşan flört uygulaması Tinder, Milenyum Kuşağı bireyleri arasında popülerliğini devam ettiriyor. Yakınlarınızdaki size en uygun insanlarla tanışmanıza ve görüşmenize olanak sağlayan bu uygulama artık pek çok sektörel etkinlikte networking amaçlı da kullanılıyor.

10. 2048 / AA Otobüs, metro ya da metrobüs bekleyen Milenyum Kuşağı’nın dijital kullanıcıları bu vakitlerini de boş geçirmeyi düşünmüyor. Okul ve iş stresinden uzak farklı ve eğlenceli bir deneyim yaşamak isteyenler genellikle mobil oyun uygulamalarını tercih ediyor. Bu uygulamalardan en trend olanlar ise 2048 ve AA. Reklam ve tanıtım bütçesine sahip olmadan milyonlarca kullanıcıya ulaşan 2048 oyunu, sayıların akıllıca toplanması sonucu başarıya götüren algoritması ile dikkat çekiyor. Zamanlama ve strateji becerisi gerektiren AA oyunu ise kullanıcıların başarmak için inat etmesine sebep olarak, bağımlılık oluşturuyor.


Bugünün karar vericileri olan Milenyum Kuşağı, sesini birey ve kitle olarak birçok platform aracılığı ile duyurma imkanına sahip. Günlük hayatta ve iş hayatında sosyal platformların dışında hayatlarını kolaylaştıracak ve ihtiyaçlarını karşılayacak birçok mobil uygulamayı kullanan kuşak, bu uygulamalar sayesinde hayata geçirdiği yaratıcı fikirleri ile de dijital çağa damgasını vuruyor.

Kuşaklar hakkında detaylı bilgi edinmek ve Milenyum Kuşağı’nı da içeren Y Kuşağı’nın özelliklerini kapsamlı incelemek için “Y Kuşağı Özellikleri” başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

İlgili Haberler

Tinder’dan Kullanıcıları Teşvik Eden Yeni Özellik: Super Like
Tinder’dan Kullanıcıları Teşvik Eden Yeni Özellik: Super Like
Devamını Oku >
Yataş’tan Tinder’da Pazarlama Kampanyası
Yataş’tan Tinder’da Pazarlama Kampanyası
Devamını Oku >
Tinder Plus Reklamı Romantik Bir Yolculuğa Davet Ediyor!
Tinder Plus Reklamı Romantik Bir Yolculuğa Davet Ediyor!
Devamını Oku >
Flört Uygulaması: Tinder
Flört Uygulaması: Tinder
Devamını Oku >