Mercedes-Benz yeni araçlarındaki etkili frenleme destek sistemini çarpışmayan oyuncak otomobiller ile tanıtıyor.
Çocukların oyuncak arabalarla oynarken en sevdikleri şeylerden biri de arabaları birbirlerine çarpıştırmaktır. Bu içgörüden yola çıkan Mercedes-Benz, yaratıcı bir projeye imza attı ve Brake Assist System PLUS adındaki frenleme destek sistemini sıra dışı bir kampanya ile duyurdu.
Mercedes-Benz, çocuklara hediye ettiği oyuncak otomobillerin içlerine, çarpışmalarını önleyecek mıknatıslar yerleştirdi. Oyuncaklarını çarpıştıramayan çocukları verdikleri tepkileri gözlemleyen marka reklam filminde; “çarpışmayı seven çocukların nefret edeceği” ve “çarpışmadan nefret eden sürücülerin çok seveceği” etkili fren sistemini tanıttı.
Alman reklam ajansı Jung von Matt/Alster imzası taşıyan eğlenceli kampanya her ne kadar çocukları çıldırtsa da sürücülerin ilgisini çekecek gibi görünüyor.