Kullanmanız Gereken Facebook Reklam Uygulamaları

Kullanmanız Gereken Facebook Reklam Uygulamaları
Hedef kitlenize ulaşmak için kullanmanız gereken Facebook reklam uygulamaları, potansiyel müşterilerin size duyduğu güveni ve satışlarınızı artırıyor. Online pazarlamanın önemli bir kanalı olan Facebook, müşterilerinizi artırmanız için önemli fırsatlar sunuyor. Facebook’ta ne kadar çok beğenilebilir profil oluşturursanız karşılığında o kadar fazla fayda elde edersiniz. Facebook reklam uygulamaları çok sayıda alternatif sunarak hedef kitlenize ulaşmanıza yardımcı oluyor. Bu reklamları yaparken öncelikli olarak yaratıcı, hedef kitleye yönelik işler ortaya koymaya çalışın. Aşağıda göreceğiniz Facebook reklam uygulamaları direkt hedef kitleye ulaşmanız ve satışlarınızı artırmanız için büyük fayda sağlıyor.
1. Web sitenizi son zamanlarda ziyaret eden kişilere ulaşın. Web sitenizi yakın bir geçmişte ziyaret eden kişilere hitaben reklam hazırlamak için Custom Audience Pixel adı verilen küçük bir kod giriyorsunuz. Bu kod Facebook tarafından size veriliyor ve siz de web sitenizde istediğiniz sayfalara bu kodu yerleştiriyorsunuz. Böylece web sitenizi ziyaret eden kişiler 180 gün boyunca hedef kitleniz arasında yer alıyor ve bu sürenin sonunda otomatik olarak listeden çıkarılıyorlar.
2. Email listesi üyelerinize ulaşın. Daha önce email listenize üye olan kişileri de Facebook reklamlarında hedef alabilirsiniz. Bunun için hizmet sağlayıcınızdan bu email listesini almanız gerekiyor. Listedeki adreslerin hangi Facebook profilleriyle eşleştiğini tespit edip reklamınızı ulaştırmak üzere daha önce şirketinizle ilgilenmiş kişilere ulaştırabilirsiniz. Tüm email adreslerinin bir Facebook sayfasıyla eşlemeyeceğini unutmayın. Üyeleriniz farklı email adresleri ile Facebook'a katılmış ya da Facebook kullanmıyor olabilir.
3. Benzer sayfaların takipçilerine ulaşın. Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise rakiplerinizin ya da sizinle benzer işler yapan diğer şirketlerin takipçilerine ulaşmak. Bunu yapmak da son derece basit; reklamınızı oluştururken hedefleme bölümünde göreceğiniz İlgi Alanları bölümüne istediğiniz Facebook sayfasını yazabilir ve böylece reklamınızı bu sayfanın takipçilerine ulaştırabilirsiniz. Dikkat: Bu ayarları yaparken ilgili bölümden kendi hayranlarınızı hedef kitlenin dışında bırakmayı unutmayın. facebook reklam uygulamaları
4. Takipçilerinizin email listenize üye olmasını sağlayın. Mobil pazarlama sürecinin en önemli adımlarından biri de ziyaretçileri email listesine ekleyebilmektir. Facebook takipçilerinizi bu listeye eklemek için ücretsiz bir ürün teklif edebilir ya da email adres bilgisi gerektiren bir yarışma düzenleyebilirsiniz.
5. Benzer sayfaların takipçilerine ücretsiz ürün teklif edin. Diğer Facebook sayfalarının takipçilerine ulaşırken dikkatli olmalısınız. Böyle bir durumda, daha önceden bilinen ve takip edilen bir ürün ya da marka ile rekabet ettiğiniz için biraz agresif olmanızda bir sakınca yok. Ücretsiz ürün denemesi teklif ederek kendinize ne kadar güvendiğinizi gösterebilir. Hatta belki rakibinizi tiye alabilirsiniz. Fakat, stratejilerinizi iyi belirlemeli ve itici olmamaya özen göstermelisiniz.
6. Takipçilerinize satış yapın. Bu elbette tüm pazarlamacıların başarmak istediği bir şey. Takipçilerinize satış yapmanız markanızı henüz bilmeyen kişilere göre nispeten daha kolaydır. Çünkü bu kişiler az ya da çok sizi tanıyor, size güven duyuyor. Stratejinizi iyi belirlerseniz direkt Facebook reklam uygulamaları üzerinden online satışlarınızı artırabilirsiniz.
7. Email listesi üyelerinize satış yapın. Yeni bir ürün tanıtımı yaparken, ilk ulaşacağınız kitlelerden biri de email listenizdeki kişiler olacak. Bu kişiler satış yapma ihtimalinizin epey yüksek olduğu potansiyel müşterilerdir. Email listenizdeki tanıtımınızı Facebook ile entegre hale getirerek daha olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. kullanmanız gereken facebook reklam uygulamaları
8. Satış sayfanıza yakın zamanda gelen kişilere satış yapın. Bu kişiler web sitenizi ziyaret eden kişilerden farklı olarak satın almaya daha meyilli kişiler. Bu nedenle bu kişilere satış yapmanız daha kolay olacaktır. Bunun için etkin varış sayfaları oluşturmanız gerekiyor. İlk ziyarette satış yapamasanız bile bu kişilere ait verileri doğru kullanmalısınız. Etkin Varış Sayfası Örnekleri başlıklı yazımız bu konuda size ilham verebilir.
9. Paylaşımlarınızı takipçilerinize tanıtın. İçerik yoluyla hedef kitlenizin güvenini kazanabilir ve potansiyel müşterilerinizi müşteriye dönüştürebilirsiniz. Bu markanıza değer katmak ve yetkinliğinizi anlatmak için oldukça uygun bir yöntemdir. İçeriğinizi paylaştığınız iletilerin daha fazla kişiye erişmesi için ufak da olsa mutlaka bütçe ayırın. Böylece daha fazla takipçinize erişim sağlar ve marka farkındalığınızı artırabilirsiniz.
10. Paylaşımlarınızı benzer sayfaların takipçilerine tanıtın. Bunu sürekli olarak yapmanız gerekmese de zaman zaman sektörle ilgilenen fakat sizden haberdar olmayan kişilere kendinizi takdim etmek için paylaşımlarınızı benzer sayfaların takipçilerini hedef alarak tanıtın.
Sosyal medya hedef kitlenize birinci elden ulaşmanızı sağlar. Son kullanıcıya anında ulaşabileceğiniz için Facebook reklam uygulamaları oldukça etkilidir. Bu reklamlar, Facebook üzerinden gerçekleştirdiğiniz pazarlama çalışmalarınızdan en yüksek verimi almanıza katkıda bulunacaktır.
Etiketler:

İlgili Haberler

En Popüler Online Dijital Pazarlama Sertifikaları
En Popüler Online Dijital Pazarlama Sertifikaları
Devamını Oku >
Facebook Messenger Bot Oluşturmak İçin Araçlar
Facebook Messenger Bot Oluşturmak İçin Araçlar
Devamını Oku >
Facebook Gizlilik Ayarlarını Değiştirdi
Facebook Gizlilik Ayarlarını Değiştirdi
Devamını Oku >
Facebook’ta Günde 1 Milyar Video İzleniyor!
Facebook’ta Günde 1 Milyar Video İzleniyor!
Devamını Oku >
8 Güncel Sosyal Medya Kampanyası
8 Güncel Sosyal Medya Kampanyası
Devamını Oku >
Sosyal Medya İmaj Boyutları 2014
Sosyal Medya İmaj Boyutları 2014
Devamını Oku >
Acer Sosyal Medya Kampanyası: #BenimKeşfim
Acer Sosyal Medya Kampanyası: #BenimKeşfim
Devamını Oku >
Facebook “Satın Al” Butonunu Test Ediyor!
Facebook “Satın Al” Butonunu Test Ediyor!
Devamını Oku >