Google Display Network Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

Google Display Network Nedir Ve Nasıl Kullanılır?
Google Display Network'te banner reklamları yayınlayarak, sizden haberdar olmayan potansiyel müşterilere ulaşabilir ve varış sayfası dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz. Konu araştırmaya gelince reklamcıların daha geniş kitlelere ulaşması gerekiyor. En iyi sistemi, hedeflenmiş anahtar kelimeleri, benzersiz reklamları elde etmek için reklamcılar arama (search) konusuna hatırı sayılır bir zaman ayırıyor. En azından ayırmaları gerektiğini biliyorlar. Fakat, bütçe ve zaman sınırlamaları işin içine girdiği zaman bazı detaylar gözden kaçabiliyor. Burada Google Display Network reklamcılar için alternatif bir kurtarıcı görevi üstleniyor. Google Display Network nedir? Başlangıçta, Google'a göre 2 milyon site üzerinden global internet kullanıcılarının %80'ine ulaşan Display Network ile daha çok bilinen bir yöntem olan arama motoru reklamları arasındaki farka göz atmakta fayda var. Google'ın arama motoru reklamları olan Adwords reklamları, direkt olarak Google arama motorunu ya da partner arama sitelerini kullanan kişileri hedefler ve sadece tıklama başına ödeme sistemi ile çalışır. Bunun aksine Google Display Network reklamcılığın pasif versiyonu olarak düşünülebilir. Herhangi bir web sitesinde gezinirken bu tür reklamlarla sık sık karşılaşırsınız. İnternette birçok web sitesinde gördüğünüz banner reklamlar ve ürün/hizmet tanıtımı yapan kutucuklar display reklam olarak adlandırılmaktadır. Bu reklamlar, kullanıcının aslında alışveriş yapmak değil haberlere göz atmak, makale okumak ya da video izlemek için internete girdiği sırada karşısına çıkar. Görüntüleme veya tıklama üzerinden ücretlendirilen bu reklamlar sayesinde ürününüz ya da hizmetinizle ilgilenmeyen kullanıcı için herhangi bir harcama yapmama opsiyonu sizin elinizdedir.
Google Display Network nasıl kullanılır? 1. Remarketing kavramını öğrenin Display network söz konusuysa işe remarketing kavramını öğrenerek başlamakta fayda var. Remarketing, daha önce yayınladığımız bir yazıda belirttiğimiz gibi "sitenizi ziyaret eden kişilerin etiketlenerek, sitenizden ayrıldıktan sonra ziyaret ettikleri diğer sitelerde tekrar reklamınızı görmelerini sağlamaktır." Bu yöntem, ürününüz ya da hizmetinizle ilgilenmiş kişileri hedef aldığı için kampanyanızın yüksek dönüşüm oranı ile sonuçlanması muhtemeldir. İlk seferde satın almaya ikna olmamış kişiler, reklamlarınızla tekrar karşılaştıklarında ürün veya hizmetlerinizi satın almak isteyebilir. Konunun uzmanı olan Caleb Hutchings, remarketing'i etkileşim sürecinin tamamlanması olarak tanımlıyor. Bu sayede insanlar markanızla daha sık karşılaşmış oluyor ve bu da aşırıya kaçılmadığı sürece bilinirliğinizi artırarak hedef kitlenin size güvenmesini sağlıyor. google display network nedir nasıl kullanılır
2. Doğru yerleşimi belirleyin Yerleşimin yönetilebiliyor olması reklamverene, banner reklamlarını web sitelerinde hangi alanda göstereceğiyle ilgili mikro yönetim şansı veriyor. İlgi alanı ya da konu üzerinden bir hedefleme yapıyorsanız Google, sizin için bir karar verir ve sitede uygun olan yere içeriğinizi yerleştirir. Diğer yandan yönetilen yerleşim, reklamınızın hangi web sitesinin neresinde gözükmesini istediğinizi size soruyor. Bu konuda önemli işlere imza atmış Mike Griffith, öncelikle ürün veya hizmetinize uygun 5-10 adet web sitesi belirleyip belirlediğiniz yerde reklamlarınızı yayınlamanızı tavsiye ediyor. Reklam verdiğiniz sitelerin sayısını, doğru yerleşimi bulduğunuza inandığınız zaman artırabilirsiniz.
3. Bütçenize uygun davranın Bütçe planlamalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor çünkü display reklamlar büyük bir kitleye ulaşıyor. Öncelikle reklamlarınızı test etmek için zaman ayırmanız gerekiyor. Google Display Network'e dahil web sitelerinde farklı alanlarda yayınladığınız reklamlarınızdan aldığınız sonuçlara göre en iyi geri dönüş aldığınız yerleşime bütçenizin daha büyük bir bölümünü ayırabilirsiniz. Yayındaki reklamlarınızdan aldığınız geri dönüşlerle orantılı bir şekilde display için belirlediğiniz bütçeyi artırabileceğinizi unutmayın. Önemli olan, işin henüz başındayken gereksiz bir harcamadan kaçınmak ve ayağı yorgana göre uzatmak.
4. Farklı formatlarda banner reklamları oluşturun Mümkün olan banner formatlarında farklı reklam görselleri oluşturmanın zaman kaybı olduğunu düşünmeyin. Uzmanlar, farklı web sitelerinde ve farklı kitlelere hitaben alternatif banner reklam formatlarında içerik oluşturmanın alacağınız etkileşimi artıracağını söylüyor. Bazı yerleşimler için metin kullanımı uygunken markanızla alakalı bazı siteler yalnızca imajdan oluşan reklamları kabul ediyor olabilir. Metinden oluşan reklamlarla daha sık karşılaşılıyor ve üretim aşaması daha kısa sürüyor. Metnin bu avantajının yanı sıra kısa zamanda mesajınızı iletmeniz ve daha fazla dikkat çekmeniz için imajdan oluşan banner reklamlarını da hedef kitlenize sunmanızda fayda var. google display network nedir
5. Basit reklamlar hazırlayın Daha önce bir çok kez sitemizde ya da başka bloglarda bu tavsiyeyle karşılaşmış olmalısınız. Yine de tekrar etmeye değer buluyoruz. Çünkü Google Display Network'te gösterilen reklamların %65'i metin ağırlıklı. Bu aslında şaşırtıcı bir sonuç, çünkü imajların tıklanma oranının metinlere göre çok daha fazla olduğunu biliyoruz. Burada metinler ve imajların kendine has avantajları bir kez daha ortaya çıkıyor. Reklamlarınızı hazırlarken basit, görsel açıdan kaliteli ve kolay okunur olmasına özen gösterin. Google'ın display reklam oluşturma aracını kullanın. Böylece hem ebatlar hem de maliyet açısından karşılaşabileceğiniz sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.
6. Display reklamlara Adwords'e verdiğiniz önemi gösterin Başarılı arama kampanyaları yürüten kişiler genellikle her hafta, hatta her gün hesaplarını değerlendirmeye alıyor, anahtar kelimelerini gözden geçiriyor, kampanyalarını revize ediyor, beklenenden düşük dönüşüm oranına sahip reklamlarını geliştiriyor. Bunlar dışında birçok detaya zaman ayırmayı ihmal etmiyor. Peki, bu ilgi display söz konusu olduğunda neden ortadan kayboluyor? Evet, display reklamlar ile arama motoru reklamları aynı şey değil, fakat ikisi de aynı ilgiyi hak ediyor. Display reklamların nerelere yerleştirildiğini görmek için Adwords üzerinden "Display Network" sekmesini kullanın. Display kampanyanızın kampanya ağacında seçili olduğundan emin olduktan sonra "Placements"ı seçin. Reklamınızın belli sitelerde gözükmesini istemiyorsanız "Excluded" olarak işaretlendiğinden emin olun. Raporları kontrol etmek ve ayarları düzeltmek çok önemli, çünkü ancak bu sayede 18 yaşının altındaki kişilere hayat sigortası reklamınızı; 50 yaşında birine üniversite reklamınızı göstermekten kurtulabilirsiniz. Doğru hedef kitleye ulaşmak ve bütçenizi verimli bir şekilde kullanmak için bu çalışmalarınızı olabildiğince yoğunlaştırmanızda fayda var. Tutarlı bir şekilde kampanyanızı izlemelisiniz. Google'ın algoritmaları her zaman yeterince tutarlı olmayabilir ve bir sitede uzun süre görüldükten sonra algoritma güncellemeleri nedeniyle bir anda yerinizi kaybedebilirsiniz.
7. Test süreci için bir bütçe ayırın Google Display Network öyle geniş bir alana yayılıyor ki sonsuz erişim potansiyeline sahip. Google sürekli olarak daha fazla insana erişmek için yeni özellikler ve hedefleme metodları uyguluyor. Bu nedenle, önünüzdeki seçenekleri test etmezseniz kaçırdığınız potansiyel müşteriler olabilir. Kampanyalarınızı farklı açılardan test ederek en verimli versiyona ulaşabilirsiniz. Hedef kitlenizin ilgi alanları üzerinden çalışmak faydalı olacaktır. Tespit ettiğiniz ilgi alanlarıyla alakalı siteleri deneyin. Küçük kampanyalarınızdan edindiğiniz tecrübeler ile yüksek geri dönüş alacağınız kampanyalar oluşturabileceğinizi unutmayın. google display network
Google Display Network'te kaçınılması gereken hatalardan bazıları: 1. Adwords ve GDN hedeflemelerini ayrıca değerlendirin Adwords reklamlarını kullanıyorsanız, burada kullandığınız reklam ayarları ile display kampanyalarının ayarlarını karıştırmamalısınız. Tıklama oranlarının düşük olması ve bütçelerinin hızla azalması durumunda kafası karışan kişilerin büyük çoğunluğu iki ağı aynı anda kullanırken çok benzer ayarlar kullanıyor. Bu hata çok önemli ve detaylı açıklama gerektiren bir konudur. Şu an için burada konunun kritik önemine dikkat çekelim, bu başlığı ayrı bir yazıda detaylı anlatacağız. 2. Çok geniş kitlelere ulaşmaya çalışmak yerine hedeflerinizi daraltın Google Display Network'de bulunan binlerce web sitesinde reklam yayınlayarak hedef kitlenizi çekmek için kullanabileceğiniz çok fazla yöntem var. Diğer yandan bu bolluk içerisinde kaybolmamanız için hedeflerinizi net olarak belirlemeniz hayati önem taşıyor. Yerleşim, anahtar kelime, ilgi alanları gibi yöntemleri kullanarak herkese ulaşmaya çalışmak yerine hedeflerinizi daraltın ve bütçenizi akıllıca değerlendirin. 3. Mobil oyunların bütçenizi harcamasına izin vermeyin Çocuklar bütçenizin büyük bir bölümünü çöpe atıyor olabilir. Oyunlarda display reklamlarla sık sık karşılaşıyoruz. Genellikle zamana karşı oynanan bu oyunlarda yanlışlıkla reklamınızı tıklayan ve hedef kitleniz arasında yer almayan kişiler için gereksiz harcama yapmayın. Her bir tıklamanın değerli bütçenizden harcandığını unutmayın.
Potansiyel müşterileriniz sizi aramıyor olabilir. Bu kişilere ulaşmak için Google Display Network en uygun yöntemler arasında yer alıyor. Öğrendiklerinizi uygulayarak ya da SEM Ajansları aracılığı ile hedef kitlenize ulaşabilir ve dönüşüm oranlarınızı artırabilirsiniz. Bunun yanı sıra hedef kitlenizin sizi hatırlamasını sağlar ve marka farkındalığı yaratmak için önemli bir adım atmış olursunuz.
Etiketler:

İlgili Haberler

Danfoss'tan Yapay Zeka ve Enerji Verimliliği Alanında Google ile Stratejik Ortaklık
Danfoss'tan Yapay Zeka ve Enerji Verimliliği Alanında Google ile Stratejik Ortaklık
Devamını Oku >
Google’ın En Yetenekli Yapay Zeka Modeli Gemini’de Yeni Dönem Başlıyor
Yapay Zeka menu icon
9 Şub 24
Google’ın En Yetenekli Yapay Zeka Modeli Gemini’de Yeni Dönem Başlıyor
Devamını Oku >
İçerik Hırsızlığı Durumunda Yapılması Gerekenler
İçerik Hırsızlığı Durumunda Yapılması Gerekenler
Devamını Oku >
Google'dan Yeni Bir Oyun: Smarty Pins
Google'dan Yeni Bir Oyun: Smarty Pins
Devamını Oku >