Facebook, Messenger’a İşletmeler İçin Yeni Artırılmış Gerçeklik Araçları Ekliyor

Facebook, Messenger’a İşletmeler İçin Yeni Artırılmış Gerçeklik Araçları Ekliyor

Facebook, Messenger’a eklediği artırılmış gerçeklik araçlarıyla markaların müşterilere ulaşmasını kolaylaştırırken, sanal ve gerçek dünyayı birbirine yaklaştırıyor.

Sanal gerçekliği, dijital pazarlamanın yeni sınırı ve bu sınıra ulaşmak için aşılması gereken orta basamağı ise artırılmış gerçeklik olarak kabul edebiliriz. Fiziksel ve dijitali birleştiren artırılmış gerçeklik deneyimi yükselişte.

Boston Consulting Group’un araştırmasına göre akıllı telefon kullanıcılarının 3’te 1’i artırılmış gerçeklikle ayda en az bir kez etkileşime geçiyor. Bunun, 2021’de 120 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Artırılmış gerçeklik fırsatları, gelişmiş deneyimler yaratmak ve insanların etkileşime geçme biçimini değiştirdiği için önemli.

Facebook, bu hafta gerçekleşen F8 konferansında artırılmış gerçeklik araçlarının bir sonraki adımının ne olacağını; markalı artırılmış gerçeklik entegrasyonuna Messenger’da yer vereceğini duyurdu.

Videoda da izleyeceğiniz gibi, Messenger’ın yeni artırılmış gerçeklik aracı, markalara kendi gelişmiş dijital deneyimlerini platformu kullanarak tüketicilerle buluşturabilecek ve olasılıkları artıracak.


Messenger’ın aylık 1.3 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. 200.000 geliştirici de aktif biçimde deneyimler inşa etmek, insanlarla markalar arasındaki bağı güçlendirmek ve günlük hayata değer katmak için çalışıyor.

Bu değer, hayata müşterileri memnun eden bire bir deneyimler şeklinde geçiyor. Markalar için somut sonuçlar ortaya çıkıyor.  Artırılmış gerçeklik araçlarıyla mesajlaşmanın ötesine geçen Messenger, insanların arkadaşları ve sevdikleriyle yaptığı konuşmaları da zenginleştirmek, paylaşımla iş birliğini kolaylaştırmak istiyor.

İster küçük ister büyük ölçekli olsun tüm işletmelerin ‘Camera Effects Platformu‘nu kullanarak, artırılmış gerçekliği Messenger deneyimine entegre etmesini sağlıyor. Sanal ve fiziksel dünyaları birbirine bir adım daha yaklaştırıyor.

Örneğin, işletmenizle bağlantıya geçen bir kişiye markanıza özel filtreler ve artırılmış gerçeklik efektleriyle donatılmış kamerayı açmasını söyleyebileceksiniz. İnsanlar da bu görsel ya da videoyu bir grup konuşmasında ya da hikayelerinde paylaşabilecek.

ASUS, Kia, Nike ve Sephora olacak. ASUS, kutu açılış deneyimiyle, telefonun özellikleri, fonksiyonları hakkında insanlara daha derin bir bakış açısı sağlayabilmek; Nike yeni model spor ayakkabısını tanıtmak, Sephora yeni makyajları denemek ve paylaşmayı kolaylaştırmak, Kia ise otomobil satın almayı düşünenler için Stinger modelini kişiselleştirilebilir hale getirmek ve tüketiciyle yakınlaştırmak için Messenger artırılmış gerçeklik aracını kullanacak ilk markalar olacak.

Mutluluk paylaştıkça artar :)
← Instagram, Ağır Çekim Modu da Dahil Pek Çok Yeni Özellik Test Ediyor Facebook, Tinder’a Rakip mi Olacak? →

Yazar Hakkında

Gülşen Erkılıç
Gülşen Erkılıç
Gülşen, İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Araştırmaya ve yazmaya meraklı olan ve şimdiye kadar çeşitli web sitelerinde içerik editörlüğü yapan Gülşen, DijitalAjanslar.com'da içerik editörü ve yazarı olarak editörlük kariyerine devam ediyor.