Facebook, uzun zamandır kullanıcılar tarafından istenen “dislike” butonu için çalışmalara başlandığını duyurdu.
Mark Zuckerberg, dün California’daki şirket merkezinde gerçekleştirilen “Q&A with Mark” etkinliğinde, like (beğen) butonunun yanında yer alacak bir dislike (beğenme) butonu için çalışmalara başlandığını söyledi.
Dislike butonunun “alternatif beğenme eylemi” ibaresi olarak tanımlandığına dikkat çeken Zuckerberg, butonun bir şeyleri beğenmemekten ziyade ölüm veya diğer kötü haberleri paylaşan insanların duygu durumlarını daha doğru şekilde belirtmelerine yardımcı olacağını belirtti.
Uzun zamandır tartışılan ve birçok kullanıcının ihtiyaç olarak gördüğü dislike butonu, Facebook’un tercih ettiği pozitif algıya dayalı sosyal medya deneyimi açısından bugüne kadar riskli görülüyordu. Dolayısıyla Facebook’un bu radikal kararında, yapılan bazı üzücü paylaşımlarda kullanıcıların duygularını ifade etmekte zorlandığı içgörüsünün etkili olduğunu söyleyebiliriz.
Mark Zuckerberg’in açıklamasına göre yakın zamanda belirli bir bölgede test edilmeye başlanacak “dislike” butonu, olumlu sonuçlar alındığı takdirde herkesin kullanımına açılacak.