Facebook, asılsız haberlerin yayılmasını hızlandıran ve sürekli yalan haber ve dedikodu yayan sitelerle savaşmanın daha etkin yöntemlerini arıyor.
Facebook, son olarak Las Vegas saldırganının kimliği hakkındaki asılsız haberi öne çıkarması yüzünden eleştirilere maruz kalmıştı. Sosyal medya ağının asılsız haberlerin yayılmasını önlemek üzere aldığı önlemlerin sonuncusu ise yayımlanan “makalenin kaynağı” ile ilgili. Yayıncı hakkında kullanışlı bilgiler gösteren bu özellik, aynı konu hakkındaki ilave makalelerin de Facebook’ta nerede ve nasıl paylaşıldığını gösteriyor. Okuyucular, buna göre kaynağın güvenilir olup olmadığına ve dikkate değip değmeyeceğine karar veriyor.
Şimdilik bu özelliğin okuyucuların neyin yalan neyin gerçek olduğunu fark etmeleri açısından ne kadar verimli olacağını bilmiyoruz. Tabii ki asılsız haberlerin hızla yayılması probleminin daha geniş çaplı ve daha karmaşık yapıda bir durum olduğunu biliyoruz. Ancak, Facebook saydamlığı platformun temelleri arasına alarak bu konuda büyük bir adım atmış oldu.