Büyük Felaketler, Büyük Sanat Akımları Yaratır

Büyük Felaketler, Büyük Sanat Akımları Yaratır

Brooklyn Film Festivali, bu seneki reklam filminde büyük felaketlerin, büyük sanat akımlarına yol açtığını anlatırken, Donald Trump’ı da unutmadı.

Brooklyn Film Festivali, Haziran ayında bağımsız film yapımcılarını ve filmlerini kutlarken, Brooklyn kentini, bir sinema merkezi haline getiriyor.

Brooklyn Film Festivali, bu yıl TBWA’yle hazırladığı “Anthem” isimli reklam filminde büyük sanat akımlarının büyük felaketler sonucunda doğduğunu anlatıyor.

Veba, Rönesans’a; Mississippi Nehri’nin taşması blues müziğe; 1929’da yaşanan büyük bunalım; swing dansının doğuşuna; kentsel bozulma Grafitinin ortaya çıkmasına önayak oldu. Kısacası; dünyada büyük felaketler sonucu, büyük sanatsal akımlar başladı.

Donald Trump’ın Amerika Birleşik Devletleri başkanı olması ise Brooklyn Film Festivali’ni yine bu konuda düşündürmüşe benziyor. Trump’ın “Hey. Ben Başkanım. Buna inanabiliyor musunuz?” sözüyle biten reklam filmi, bir sonraki büyük sanat akımının ne olacağını sorgulatıyor.

Mutluluk paylaştıkça artar :)
← BMW Hakkındaki Bilginizi Test Eden Bot LEGO Parçasına Basınca Canlanan Anılar →

Yazar Hakkında

Gülşen Erkılıç
Gülşen Erkılıç
Gülşen, İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Araştırmaya ve yazmaya meraklı olan ve şimdiye kadar çeşitli web sitelerinde içerik editörlüğü yapan Gülşen, DijitalAjanslar.com'da içerik editörü ve yazarı olarak editörlük kariyerine devam ediyor.