1 Nisan Teknolojileri

1 Nisan Teknolojileri

Bazı teknoloji şirketleri, şaka amaçlı çeşitli sahte ürünler ve teknolojiler geliştirerek 1 Nisan’da gülümsetmeyi başardı.

Teknoloji şirketleri, hazırladıkları 1 Nisan şakası niteliğindeki çeşitli sahte ürün tasarımları ve gerçeğe uzak teknolojilerle insanların yüzünde bir parça gülümseme yaratmak istedi.

Tükürük numunesinden alınan DNA’yla hazırlanan kişiye özel otomobil, hoparlör ayakkabı, çikolata kaplı telefon kılıfı, dille açılan telefon kilidi, kendine bile faydası olmayan depolama robotu ve kapının önüne kadar teslim edilen hediyeleri başkasının almaması için geliştirilen birbirinden saçma güvenlik önlemleri bu teknolojiler arasında yer alıyor.

Man Crates Porch Piracy Protector

Verandaya bırakılan kutularının yabancılar tarafından alıp götürülmesini önlemek için erkeklere özel hediye teslimat şirketi Man Crates tarafından geliştirilen 1 Nisan teknolojisi kullanıcılara; arılardan maymuna, gitar çalan bir adamdan, ürkütücü görünümdeki bir palyaçoya kadar pek çok güvenlik önlemi sunuyor.

Tech21 FlexChoc Case

Tech21’ın tasarladığı, dış yüzeyinde çikolata parçalarının da yer aldığı telefon kılıfı, bir yandan akıllı telefonunuzu korurken diğer yandan canınız tatlı bir atıştırmalık çektiğinde bu ihtiyacınıza da gideriyor.

Genetic Select by Lexus

Lexus, kişiselleştirilmiş otomobil kavramını bir adım daha ileri taşıyor ve müşterilerin tükürük örnekleriyle aldığı DNA’yı tamamen kişiye özel bir otomobil yaratmak için kullanıyor. Genetik seçim, otomobilin içindeki kokudan, otomobilin ön camına kadar (gözleri bozuk müşteriler için numaralı cam seçeneği bile mevcut) sürücüye özel tasarlanıyor. Tabii ki yalnızca 1 Nisan’da.

Jabra Speaker Sneaker

Jabra’nın 1 Nisan hoparlör ayakkabıları kablosuz, sesle kontrol edilebiliyor ve aynı zamanda dans asistanına sahip. Kablosuz yüzey şarj cihazı soğuk gecelerde battaniye olarak da kullanılabiliyor.

Pindrop Tongueprinting Technology

Biyometrik ses teknolojileri geliştiren Pindrop’un 1 Nisan’a özel Tongueprinting teknolojisi, akıllı telefonların ekranını ne parmak iziyle ne de yüz taramasıyla açılmasını sağlıyor. Bu bambaşka teknoloji ‘dil tanıma’ özelliğini kullanıyor. Akıllı telefonların ekran kilidini açmak ve tekrar kilitlemek için dil hareketleri kullanılıyor.

Howie: The Smart Storage Smart Bot

Depolama hizmeti veren Life Storage, 1 Nisan için yapay zeka kullanan robot Howie’yi geliştirdi. Aslında tam olarak geliştirememiş olacak ki robot, kolileri taşıyamayacak kadar çelimsiz olmasının yanı sıra bir bandı açmaktan bile aciz. Ancak, Howie sevimliliğiyle yürekleri fethediyor. Eşyalarınızı canlı HD yayınla kaydedebilen Howie, eşyalarınıza göz kulak olabiliyor.

Mutluluk paylaştıkça artar :)
← Tek Şarjla 50 Günü Çıkaran Akıllı Telefon Ücretsiz 4 Hashtag Takip Aracı →

Yazar Hakkında

Gülşen Erkılıç
Gülşen Erkılıç
Gülşen, İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Araştırmaya ve yazmaya meraklı olan ve şimdiye kadar çeşitli web sitelerinde içerik editörlüğü yapan Gülşen, DijitalAjanslar.com'da içerik editörü ve yazarı olarak editörlük kariyerine devam ediyor.