Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom’da, CEO’luk görevine Ebubekir Şahin getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı görevinde bulunan Ebubekir Şahin, Türk Telekom’un Türkiye’nin dijital geleceğini inşa etme vizyonuna yönelik çalışmalarına liderlik edecek.
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İlhan Hatipoğlu yaptığı açıklamada; “Türk Telekom’da 6 yılı aşkın süredir CEO olarak görev yapan ve sektörün önemli kilometre taşlarında şirketimize önemli katkılar sunan Ümit Önal’a Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, yeni CEO’muz Ebubekir Şahin yönetiminde, ülkemizin dijital geleceğini inşa etme yolculuğunda bayrak taşıyıcı olmaya devam edecektir” dedi.
185 yıldır iletişimin her dönemine liderlik eden, Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom’un CEO’luk görevini 24 Ekim 2025 itibariyle Ebubekir Şahin yürütecek.
Yatırımlarını, ülke ekonomisine ve istihdama katkılarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İlhan Hatipoğlu, “Ülkemizin dijital geleceğinin inşasına yönelik yatırımlarımıza ve faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Türk Telekom ailesinin 34 bini aşkın çalışanıyla, 81 ilin her köşesinde çalışıyoruz. Telekomünikasyon sektörünün önemli kilometre taşlarında şirketimiz için önemli çalışmalar gerçekleştiren Ümit Önal’a Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyor, Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirketimize katkıları sürecek Önal’a Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, yeni CEO’muz Ebubekir Şahin yönetiminde, ülkemizin dijital geleceğini inşa etme yolculuğunda bayrak taşıyıcı olmaya devam edecektir” dedi.
Ebubekir Şahin
1974 yılında Rize Çayeli’nde doğdu. İlköğrenimini Rize’de, lise eğitimini Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans yaptı. Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde Memur, Refah-Yol hükûmetleri zamanında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde Milletvekili Danışmanlığı, 2002 yılı itibarıyla AK Parti’nin ilk döneminde Adalet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Daire Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Müşavirliği, Başbakanlık Halkla İlişkiler Müşavirliği vazifelerinde bulundu. Ardından 2011- 2014 yılları arasında Anadolu Ajansı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür Vekilliği görevlerini yürüttü. 2014 - 2017 yılları arasında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarı olarak görev yaptı. 6112 sayılı RTÜK Kanunu’nun 35'inci maddesi uyarınca TBMM Genel Kurulu’nda 16.10.2017 tarihinde yapılan seçim sonucunda AK Parti kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliğine seçildi. Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23.01.2019 tarihinde yapılan seçimle Üst Kurul Başkanı olan Şahin, 18.10.2023 tarihinde yeniden seçilerek dördüncü dönem RTÜK Başkanlığı görevini yürüttü. Evli ve iki çocuk babası olan Ebubekir Şahin, İngilizce bilmektedir.
DAX Güncel

sahibinden.com Yapay Zekâ çözümlerini sahiAI Markası Altında Birleştirdi
sahiAI, sadece bir arama özelliğinin değil; görsel tanımadan doğal dil işlemeye kadar uzanan yapay zeka tabanlı geniş bir ürün gamının çatı markası.

Mastercard, İşletmeleri Yapay Zekâ Asistanlı Çağa Hazırlamak için Agent Suite’i Duyurdu
Mastercard Agent Suite kapsamında müşteriler, amaca özel yapay zekâ asistanları oluşturabilecek, test edebilecek ve devreye alabilecek.

Sixt Türkiye’de Üst Düzey Atama
Bor Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sixt Türkiye’de uzun yıllardır farklı görevlerde başarıyla hizmet veren Bülent Alaca, Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
Öne Çıkan Dijital Pazarlama Ajansları
Tümünü GörProjeler ve Ajansları
Tümünü Gör
Peli Parke Web Sitesi Dıverseffect İmzalı Yeni Yüzüyle Yayında!
Türkiye’nin zemin kaplama sektöründeki öncü markalarından biri olan Peli Parke’nin yeni web sitesi, teknoloji, estetik ve kullanıcı deneyimini bir araya getiren Diverseffect imzasıyla yayına alındı.
16 Eki 25

Diverseffect, Link Bilgisayar’ın Yeni Dijital ve Kreatif Ajansı Oldu
Türkiye’nin önde gelen yazılım firmalarından Link Bilgisayar, dijital dünyadaki iletişim gücünü artırmak ve kullanıcı deneyimini yeniden yapılandırmak amacıyla Diverseffect ile iş birliğine imza attı.


Borsan Web Sitesinde Clokwork İmzası!
Türkiye’nin köklü kablo üreticilerinden olan Borsan, dijital dünyadaki varlığını güçlendirmek adına web sitesini Clockwork’ün deneyimi ile baştan sona yeniledi.


Galata Üniversitesi Web Sitesini Diverseffect ile Yeniledi!
Galata Üniversitesi, web sitesini Diverseffect iş birliğiyle yenileyerek kullanıcı dostu, modern ve etkileyici bir deneyim sunuyor.



