Web Siteniz için Meta Title ve Description Nasıl Yazılır?

Web Siteniz için Meta Tıtle ve Descrıptıon Nasıl Yazılır?

Gelişmeyi sürdüren teknoloji, markaların çeşitli yöntemler kullanarak ön plana çıkmalarını gerekli kılar. Rekabetin iyiden iyiye kızıştığı, müşterilerin diğer alternatiflere yönelmeye meyilli olduğu son dönemlerde sadakati sürdürmek için markalara büyük görevler düşer. Markaların diğerlerinden daha önde olması için içerik pazarlamasında başarı kaydetmeleri büyük önem taşır. Dijitalleşmenin en büyük getirileri arasında yer alan dijital pazarlamada dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var.

 

Marka büyüme ve ilerleme yolunda adımlar atma amacı güdüyorsa en küçük bir detayı bile gözden kaçırmamaya özen göstermeli. Bu sayede hedeflediği bilinirlik oranını ve otoriteyi kısa süre içinde elde etme avantajı yakalar. İçerik pazarlamasında web sitesi için hem meta title hem description dikkate değer iki mühim konu olarak değerlendirilebilir.

 

Meta title diğer bir deyişle meta başlık, internetteki her sayfada bulunması gereken HTML kodunun parçası olarak ifade edilir. Meta title başlık vazifesi görür ki title sözcüğü İngilizcede “başlık” anlamına gelir. Meta başlıklar web sitesinin indeks kısmında yer alan linklerin çeşitli arama motorları tarafından basit bir şekilde algılanmasını mümkün hâle getirir. Arama motorunun algoritmasına uygun başlık bulmak bu sebeple çok önemli.

 

Meta Title ve Description’ın İçerik Pazarlamasındaki Önemi Nedir?

Her bir internet sayfası için hem meta başlık hem meta açıklama yazılması gerekir. Bu iki öğe web sitesinin kilit noktası olarak kabul edilir. Eğer bu ikisi olmazsa web sitesinin trafik çekmesi güç hâle gelir. Daha fazla potansiyel müşteriye erişim sağlamak, bilinirlik oranını artırmak ve markanın otoritesini diri tutmak adına meta title ve meta description'lara gereken özeni göstermek gerekir. Bu faktörler SEO optimizasyonunu ve sitede ne bulunacağının bilinmesini sağlar.

 

Meta Title Nasıl Yazılmalı?

Meta başlık kısa tutulmalı. Bu, bir başlığın en belirgin niteliği. Yaklaşık 50-60 karakter, meta title için yeterli olur. Ayrıca başlığın diğer markaların tercih ettikleri başlıklardan farklı olmasına dikkat edilmesi gerekir. Birbirine benzeyen başlıklar seçmek markayı öne çıkarma hususunda ne yazık ki dezavantaja sebep olur. Dolayısıyla gerek daha farklı gerekse kullanıcının dikkatini celbeden bir title bulmak markaya pozitif dönüş yapılmasına katkıda bulunur.

Meta başlık bir bakıma internet sitesinin de başlığı olur. Bu başlıkta odak keyword'e yer vermek elzem. Başlığın içerikle ilişkili olması dikkate değer bir başka husus. Şayet başlık metinle ilgisiz olursa sitenin ceza alması kaçınılmaz bir son. Hiçbir marka ceza alarak otorite kaybetmek ve alt sıralara düşmek istemez. Dolayısıyla atılan başlığın kesinlikle içerikle bağlantısının bulunduğundan emin olunmalı.

 

Description Nasıl Yazılmalı?

Description yani açıklama, arama motorunda sıralanan sonuçlarda meta title'in alt kısmında bulunan kısa açıklamalar olarak ifade edilebilir. Açıklamalar içeriğe ilişkin kısa bilgi verir. Kullanıcıyı siteye yönlendiren bu yazılar çoğunlukla aranan bilgiyi direkt olarak kişiye eriştirir. Burada bulunan bilgiler uzun tutulmaz. Yaklaşık 150-160 karakter, meta açıklamaları için yeterli olur. Uzun tutulan açıklama metinleri genellikle okunmaz. Kullanıcı, kendine fayda sağlayan kısa açıklamaları okumayı sever.

 

Meta açıklaması yazılırken anahtar kelimelerin kullanılması önemlidir, çünkü arama motorlarında üst sıralarda yer almak için bu oldukça kritik. Ancak, kullanılan anahtar kelimelerin kullanıcıya gerçekten fayda sağlaması gerekmektedir; böylece kullanıcı, meta açıklamayı okuyarak aradığı bilgiyi bulup bulamayacağını anlayabilmeli.

 

Description yazılırken metnin açık bir şekilde ifade edilmesi önemli. Kullanıcıyı merak içinde bırakacak gizemli bir atmosfere ihtiyaç yok. Bilgi net ve açık bir şekilde sunulması gerekir. Web siteniz için meta title ve description yazımında profesyonel bir dokunuşa ihtiyacınız varsa, Lugat İçerik Ajansı size yardımcı olabilir.

Etiketler:

İlgili Haberler

İçerikler Hangi Sıklıkla Güncellenmeli?
İçerikler Hangi Sıklıkla Güncellenmeli?
Devamını Oku >
Lugat İçerik Ekibi KızBaşına Kariyer Günü Etkinliğinde!
Lugat İçerik Ekibi KızBaşına Kariyer Günü Etkinliğinde!
Devamını Oku >
Content Repurposing (İçeriği Yeniden Amaçlandırma) Nedir?
Content Repurposing (İçeriği Yeniden Amaçlandırma) Nedir?
Devamını Oku >
Sıfırdan Blog Yapısı Nasıl Kurulur?
Sıfırdan Blog Yapısı Nasıl Kurulur?
Devamını Oku >
İçerik Pazarlamasında Lokalizasyon Nedir?
İçerik Pazarlamasında Lokalizasyon Nedir?
Devamını Oku >
Girişimciler için İçerik Pazarlaması
Girişimciler için İçerik Pazarlaması
Devamını Oku >
Web Sitenizin Hangi Sayfalarında Mutlaka İçerik Olmalı?
Web Sitenizin Hangi Sayfalarında Mutlaka İçerik Olmalı?
Devamını Oku >