Ajanslarda İş Geliştirme Amaçlı İçerik Pazarlama

Ajanslarda İş Geliştirme Amaçlı İçerik Pazarlama
Ajansınızda iş geliştirme konusunda başarılı olmak için; web sitenizde, blogunuzda ve sosyal medya kanallarınızda içerik pazarlamaya önem vermelisiniz. Yükselme süreci günümüzde tanımını değiştirdi. Ajansların teker teker projeleri ile yükseldiği, müşterilerin sürekli yeni ajans aradığı günler geride kaldı. Artık müşteriler, daha az ajansla uzun süreli ortaklık kurmak istiyor. Bu durum, müşteriyi elde tutma ve ajansın mali planlaması açısından harika bir değişim! Yine de iş geliştirme ekibi için pek iyi bir haber olmayabilir. İş geliştirme ekibinin görevi, şirketlerin bir sonraki uzun dönem listesine girebilmek için tekliflerle ilgilenen Pazarlama Yöneticileri ve Satın Alma ekibi ile iyi ilişkiler kurmaktır. Bu ilişkiler ideal olarak kişisel etkileşim yoluyla kurulmalıdır ama genellikle kaçınılmaz olarak tipik sanal etkileşimler ile başlayacaktır. Bu açıdan, çevrimiçi itibarınızın artması için içerik pazarlama önemlidir. Yükselmek için önemli ajanslar listesinde yer almak gibi bir amacınız varsa müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz sizi aradığında mutlaka bulabilmelidir. Bunun dışında saygıdeğer ve güvenilir bir ajans olarak tanınmalısınız. İçerik pazarlama, ajans olarak tanınırlığınızı sağlamada önemli rol oynar. İçerik oluştururken kullanabileceğiniz birçok kanal ve araç vardır. Size en uygun olanı kullanmalısınız. Yaptığınız işle içeriğiniz birbiriyle uyumlu olmalıdır. İş geliştirme amaçlı içerik pazarlama kapsamında dikkat etmeniz gereken 4 konu var.
1. Etkili web sitesi kullanımı Web sitesi, ajanslar için çok önemlidir. Her müşteri en az bir kez web sitenize göz atacaktır ve hatta sizinle iletişim kurmadan önce tüm detayları inceleyecektir. Müşterilerinizin sizin hakkınızda ne düşünmesini istersiniz? Sadece kendinizi ve hizmetlerinizi nasıl konumlandırdığınıza değil sitenizin dijital dünyaya nasıl yaklaştığına da dikkat etmelisiniz.
  • Sitenizde hizmetleriniz ve referanslarınız bulunuyor mu?
  • Siteniz mobil araçlarla uyumlu mu?
  • Okuyucularınız içeriklerinizi sosyal medyada paylaşabiliyor mu?
  • Sitenizdeki bilgiler etkili ve doğru şekilde aktarılıyor mu?
İçeriğinizi oluşturmak ve paylaşmak için en uygun sosyal kanalların hangileri olduğuna karar verin. Çok fazla seçenek var ve kullandığınız her bir kanal için yeni içerikleri yayınlamak, sorular ve yorumlara geri dönüş yapacak bir içerik yöneticisine ihtiyacınız olacak. Bu nedenle kullanacağınız sosyal kanalları iyi tanımlamalısınız. Örneğin popüler sosyal platformlara ek olarak Behance'de yer almak isteyebilirsiniz.
2. Blogging
  • Yazmak için ekibinizdeki en uygun kişiyi bulun. Belirleceyeceğiniz kişi bilgili ve sorumluluk sahibi olmalı. Yazmayı seven ve zamanını yazarak geçirmek isteyen biri olmalı.
  • Blogunuz sizi tanıtmak için vardır, ürün ve hizmetlerinizi satmak için değil. Bu web sitenizin işi. Bu yüzden sektörel konulara daha geniş bir açıdan yaklaşabilir, en iyi uygulamaları ve araştırmaları okuyucunuzla paylaşabilir ve fikirlerinizi açıklayabilirsiniz. Yalnızca ajansınız hakkında içerikler ve olay incelemeleri yazmaktan kaçının.
  • Kışkırtıcı olun. Bu kasten çelişmek ya da tartışmak anlamına gelmiyor. Bir fikir ortaya koyun ve okuyucularınızın yorumlarını isteyin.
içerik geliştirme ve blogging
  • Sade bir dille yazın. İçeriğinizin özgün olmasına önem verin. Rahat olun, yazım ve gramer hataları facia anlamına gelmiyor ama dikkat etmekte fayda var.
  • Olabildiğince sık içerik girin ama söyleyebileceğiniz ilginç bir şey oldukça yazın. Her gün ya da her hafta içerik girmek zorunda değilsiniz. Yine de arayı çok açmamaya dikkat edin.
  • Blogunuzu diğer sosyal medya kanallarınıza entegre edin. Örneğin; video içeriğinizi YouTube’a yükleyin, blogunuzu güncelledikçe Twitter’da link paylaşın, son blog yazılarınızı web sitenizin ana sayfasında gösterin, LinkedIn profilinizde blog başlıklarını ve linklerini paylaşın.

3. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Kullanımı Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlayan bir anahtardır ve sosyal paylaşımlarınız diğer sitelerden sitenize yönlendirilmiş linkler yaratarak SEO’ya yardımcı olur. Google içeriğinizi bulabilsin diye tüm içeriklerin aramaya uygun olarak optimize edildiğinden emin olun. Sosyal medya stratejiniz, içerik programınızı paylaşmayı ve güçlendirmeyi amaçlamalıdır. Tüm içeriğiniz; paylaşılabilir, ilham verici, kışkırtıcı ve özgün olmalıdır. Bu mükemmel bir başlangıç. Daha sonra içeriğinizi dijital kanallara dağıtmaya başlamalısınız.
4. Kazanılmış Medya Kullanımı Medya üretilebilir (web siteniz, blogunuz, sosyal kanallarınız gibi), satın alınabilir (içeriğinizin tanıtımını yapmak üzere bir bütçe ayırmanız gerekir.) ya da kazanılabilir (tamamen ücretsizdir) olarak gruplara ayrılabilir. Bu konuda daha detaylı bilgi için kazanılmış medya ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Kazanılmış medya bunlar arasında en güçlü olanıdır. İlişkilerinizi ve PR yeteneklerinizi kullanarak; içeriklerinizin çok takipçisi olan Twitter kullanıcılarına, sevilen blogger’lara ve sektörel sayfalara ulaşmasını sağlayın. Kendi sosyal medya kanallarınızı içeriğinizin tanıtımını yapmak için kullanın. En iyi B2B kanallar Twitter, YouTube, Google Plus ve Linkedin olarak sıralanabilir. Özellikle Google Plus, içeriğinizin arama performansını artırmak için uygun bir yol.
 Sonuç İş geliştirmek için içerik pazarlamaya önem vermelisiniz. Bunun için web sitenizi doğru kullandığınıza emin olun. Web sitenize ek olarak blog oluşturmanız işinize yarayacaktır. Arama sonuçlarında yer almak için gerekli ayarlamalarınızı yapmalı ve içeriğinizi paylaşırken sosyal kanallara ek olarak kazanılmış medyayı kullanmanız ulaştığınız kitleyi artıracaktır.

İlgili Haberler

İçerikler Hangi Sıklıkla Güncellenmeli?
İçerikler Hangi Sıklıkla Güncellenmeli?
Devamını Oku >
Web Siteniz için Meta Tıtle ve Descrıptıon Nasıl Yazılır?
Web Siteniz için Meta Tıtle ve Descrıptıon Nasıl Yazılır?
Devamını Oku >
Dikkat Edilmesi Gereken İçerik Pazarlama Hataları
Dikkat Edilmesi Gereken İçerik Pazarlama Hataları
Devamını Oku >
Online Pazarlama Uzmanlarından İçerik Pazarlama Önerileri
Online Pazarlama Uzmanlarından İçerik Pazarlama Önerileri
Devamını Oku >
İçerik Pazarlama Yönetimi İçin 4 Anahtar Soru
İçerik Pazarlama Yönetimi İçin 4 Anahtar Soru
Devamını Oku >
B2B İçerik Pazarlama Güncel Verileri
B2B İçerik Pazarlama Güncel Verileri
Devamını Oku >
Viral İçerik Pazarlama Stratejileri
Viral İçerik Pazarlama Stratejileri
Devamını Oku >
İçerik Pazarlama Trendleri 2014
İçerik Pazarlama Trendleri 2014
Devamını Oku >